Budi dio naše mreže

Županijski sud u Rijeci potvrdio je presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15 tisuća kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini kontracepcijom i obogatila se zahvaljujući Katoličkoj crkvi, čime je ta presuda postala pravomoćna, priopćila je udruga U ime obitelji.

/ hk

Kako je priopćila udruga U ime obitelji, za iznošenje te laži se već 2017. u Večernjem listu ispričao Milan Ivkošić kojeg je Željka Markić zasebno tužila za klevetu.

“Laž o tome da sam zarađivala na kontracepciji i abortivnim pilulama plasirana je kroz više medija u 2016. u vrijeme održavanja prvog Hoda za život u nastojanju da me se prikaže licemjernom i da se naškodi mom zalaganju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti”, komentirala je donošenje pravomoćne presude predsjednica udruge “U ime obitelji” Željka Markić.

Čelnici udruge “U ime obitelji” / Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Ova je laž mali dio kampanje blaćenja koja se vodi protiv mene osobno i “U ime obitelji” od 2013. kad smo omogućili prvi narodni referendum u Hrvatskoj i ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Ova presuda ne može ispraviti štetu koju i danas trpimo ja i moja obitelj, jer svaka je laž kao rasuto perje koje leti na sve strane, ali je može barem malo smanjiti. Zahvaljujem odvjetničkom uredu Planinić, Šoljić i partneri, koji su odradili odličan posao u dokazivanju istine”, izjavila je dr. Markić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja