Budi dio naše mreže

U povodu Dana Djela svetog Djetinjstva, mali Pjevači Betlehemske zvijezde u organizaciji Papinskih misijskih djela krenuli su u centar grada gdje će obići nekoliko lokacija, a pjesmom nose znak betlehemske zvijezde naviještajući božićnu Blagovijest.

/ vbb
Raspjevani mališani došli su iz župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu pod vodstvom s. Ivanke Darojković koja je djecu pripremala i pomogla da uvježbaju prigodni program.
Priloge koje će prikupiti darivat će za siromašne vršnjake u misijskim zemljama.

Pjevači Betlehemske zvijezde i djelatnici HBK

Djelo svetog Djetinjstva ima zadaću učiti kako drugima pomoći i kod djece buditi opću misijsku svijest da materijalna dobra dijele s djecom iz ugroženih područja svijeta.
Dan papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva obilježava se na svetkovinu Bogojavljenja. Ovo Djelo, koje postoji 178 godina, ima za cilj podizati misijsku svijest kod djece i učiti ih kako svoju vjeru i materijalna dobra trebaju dijeliti s djecom iz ugroženih područja svijeta. Stoga se godinama se obilježava pod geslom „Djeca pomažu djeci”, istaknula je u programu HKR-a volonterka Nacionalnog misijskog ureda Vlatka Burić. “Danas mnoga djeca žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, izložena kriminalu ili prisiljena sudjelovati u ratnim operacijama, osobito u afričkim zemljama.”

U odgoju djece za misijski duh, suosjećanje i solidarnost uz Dan Svetog Djetinjstva Nacionalni misijski ured stavlja na raspolaganje i misijsku kutijicu kojom se mogu služiti tijekom cijele godine. Sve aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda mogu se pratiti na njegovoj Facebook stranici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja