Budi dio naše mreže

Zajedničkom inicijativom novinara portala Bitno.net i Hrvatskog katoličkog radija, u emisiji Sacro ritam u četvrtak 29. studenog je predstavljeno 10 odabranih hrvatskih pjesama s Porukom. Pjesme su birali i komentirali Toni Matošin, Tino Krvavica i Goran Andrijanić s portala Bitno.net te Slavko Nedić s Hrvatskog katoličkog radija.

/ dt

Novinari su ponudili svoj izbor deset pjesama hrvatske pop i rock glazbe u kojima se osjeti utjecaj kršćanske duhovnosti na njezine autore i teme koje su odabrali. Odnos hrvatske popularne glazbe i katoličke duhovnosti, shvaćene i u smislu žive vjere i u smislu kulturološkog utjecaja, kompleksna je tema. Lista je subjektivan odabir i nema za cilj definitivno vrednovanje duhovnih pjesma koje izvode “svjetovni” izvođači.

Toni Matošin je odabrao: Put ka sreći Gorana Barea, Meni je poslao Bog Carle Belovari te Gibonnijevu pjesmu Hodaj.

Tino Krvavica je odabrao skladbe: Molitva Parnog valjka te Izliči me Tedija Spalata, a Goran Andrijanić skladbe: Ti zračiš zrake kroz zrake Jure Stublića i grupe Film te Dođi sada Gospode Prljavog Kazališta.

Slavko Nedić je pisao o skladbama Marija Majka koju je za sastav Žeteoce napisao Arsen Dedić, Pred tvojim vratima koju je za Olivera Dragojevića napisao Jure Stanić te pjesmu Put u raj Marka Perković Thompsona koju su slušatelji emisije Sacro ritam te posjetitelji Facebook stranice emisije odabrali za pjesmu tjedna.

Tekst o 10 odabranih pjesama s Porukom možete pročitati ovdje.

Poslušajte i emisiju Sacro ritam posvećenu pjemama s Porukom.

https://www.mixcloud.com/HKMreza/sacro-ritam-hkr-a-29112018/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja