Budi dio naše mreže

Među 12 poginulih hodočasnika iz Poljske u prometnoj nesreći u Hrvatskoj jest i poljska redovnica s. Janina Mateusiak, izvijestila je poglavarica Družbe sestara Svete Obitelji iz Nazareta, a objavio je Glas Koncila na svojim službenim Facebook stranicama. U nesreći je poginuo i salezijanac Varšavske provincije svećenik Grzegorz Radziszewski, javlja isti izvor.

/ anh

Među 12 poginulih hodočasnika iz Poljske u prometnoj nesreći u Hrvatskoj jest i poljska redovnica s. Janina Mateusiak, izvijestila je poglavarica Družbe sestara Svete Obitelji iz Nazareta, a objavio je Glas Koncila na svojim službenim Facebook stranicama.

Druge ozlijeđene redovnice ‘nazaretanke’ s. Urszulu i s. Emmanuele – koje rade u dječjem vrtiću u Łukówu – i o kojima se naši liječnici skrbe u KBC-u Zagreb posjetile su ovih dana njihove poglavarice iz Poljske.

Među poginulim hodočasnicima jest i majka redovnice Urszule – Wanda Słobodzian, izvijestili su za Glas Koncila.

„Naša s. Janina Mateusiak poginula je u nesreći autobusa koji je išao u Međugorje u ponedjeljak 6. kolovoza. Pozivamo vas za molitvu za njezinu dušu te za oporavak s. Urszule, s. Emmanuele i svih ozlijeđenih”, izvijestili su također iz Družbe.

Redovnica Mateusiak posljednje je dvije godine služila u kapeli Trajnoga Euharistijskog klanjanja u Jedlniji u blizini Varšave, a ranije je radila u pastoralu mladih kao katehistica i vjeroučiteljica.

Nedavno se vratila s hodočašća iz Svete Zemlje, a njezine susestre je pamte kao nasmijanu, ljubaznu i punu topline.

Redovnica s. Janina Mateusiak predavala je vjeronauk u školama Radomske biskupije i bila aktivna u pastoralu mladih. Osim toga, voljela je fotografiju i putovati.

Upravo je ona bila jedna od suorganizatorica, te duhovna voditeljica, hodočašća poljskih vjernika u Međugorje, koji su u nesreći kod Brezničkoga Huma u ponedjeljak teško ozlijeđeni, a neki su i smrtno stradali, objavio je Glas Koncila na svojim Facebook stranicama.

Glas Koncila javio je i kako je u subotnjoj nesreći na hrvatskoj autocesti kao sudionik hodočašća u Međugorje poginuo i salezijanac Varšavske provincije svećenik Grzegorz Radziszewski. O njegovoj smrti izvijestili su iz župe sv. Ivana Bosca u Sokołówu Podlaskom te Biskupije Płock. “Neka mu Bog iskaže milosrđe i primi ga u svoje kraljevstvo, a njegovu najužu obitelj neka umiri u boli i osnaži u nadi da će se razdvojenost pretvoriti u ponovni susret u vječnosti”, napisali su iz Provincije sv. Stanislava Kostke Salezijanske družbe u Varšavi.

Don Grzegorz Radziszewski bio je župni vikar u salezijanskoj župi u Sokołówu Podlaskom te vjeroučitelj u tamošnjoj srednjoj školi, a bio je angažiran i u Katoličkoj akciji.

Foto: Facebook Glas Koncila

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja