Budi dio naše mreže

Vlč. Liam Ryan ovih je dana dobio prestižnu australsku nagradu za hrabrost za spašavanje surfera od napada pet metara dugog velikoga bijelog morskog psa.

/ hjb

Sve se dogodilo 31. srpnja 2020., kada je 28-godišnji surfer Phil Mummert bio 100 metara od obale Bunker Baya u Zapadnoj Australiji. Providnost je htjela da se tamo zatekao i vlč. Ryan, podsjeća portal Aleteia.

“Bio sam na odmoru s najboljim kolegom Jessom Woolhouseom i njegovom obitelji i odlučili smo otići na kratko surfanje u Bunker Bay”, za Cath News je izjavio ovaj hrabri svećenik.

Potom je detaljnije objasnio napad morskog psa: “Nismo bili dugo u vodi i već smo veslali natrag da bismo uhvatili naš drugi val, kada sam primijetio leđnu peraju petmetarskoga velikog bijelog morskog psa kako se pojavljuje na površinu pored jednog surfera. Morski pas se bacio na surfera, zagrizao mu dasku za surfanje i potkoljenicu, pokušavši ga odvući pod vodu.”

Phil Mummert s ostacima daske / Foto: mandurahmail.com.au

Mummert je uspio staviti polovicu pregrižene daske u usta morskog psa i ostao je u strahu, dok je golemi morski pas nastavio kružiti oko njega. Na sreću, vlč. Ryan njegov prijatelj i još jedan surfer, Alex Oliver, doveslali su u pomoć ozlijeđenom surferu i Mummert je spašen, svakako uz određenu božansku intervenciju.

“Phil je imao veliku sreću; kasnije smo saznali da je morski pas promašio glavnu arteriju. To možete nazvati srećom, ali ja volim misliti da je to bila Providnost”, dodao je svećenik surfer. Vlč. Ryan, kapelan u St John of God Midland Public Hospital, izrazio je oduševljenje nagradom, ali je objasnio da je djelovao instinktivno, (iako mislimo da je samo prirodno slijedio upute svoga Velikog Šefa, op. a.).

Na kraju je ovo spašavanje dovelo i do novog prijateljstva, s obzirom da su vlč. Ryan i Mummert postali bliski prijatelji i još uvijek se, dvije godine nakon incidenta, redovito druže.

Dodjela Nagrade / Foto: echonewspaper.com.au

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja