Budi dio naše mreže

Pozivajući se na poruku pape Franje za ovogodišnji Svjetski dan bolesnika ''Besplatno primiste, besplatno dajte!" (Mt 10,8) župnik župe sv. Josipa na Trešnjevci, vlč. Damir Ocvirk, istaknuo je kako smo svi u duhu Evanđelja pozvani biti na pomoć svim bolesnicima, i to ne samo kao pojedinci, već kao i zajednica.

/ fe

Slavljenjem sakramenata Crkva ispovijeda i učvršćuje vjeru u trojedinog Boga. Na spomendan prvog ukazanja Gospe Lurdske (11. veljače 1858.) kada obilježavamo i Svjetski dan bolesnika koji je ustanovio sveti Ivan Pavao II., vjernici zagrebačke župe sv. Josipa na Trešnjevci, slavili su sakramente ozdravljenja u zajedništvu sa svojim pastirima.

Tom prigodom Caritas župe sv. Josipa uz podršku Centra za rehabilitaciju Zagreb organizirao je besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Prije početka misnog slavlja koje je predvodio župnik vlč. Vladimir Ocvirk u koncelebraciji s vlč. Ivanom Damjanovićem, posjetitelji su imali priliku informirati se o šećernoj bolesti, procesu liječenja i kontrole, te prevenciji iste. Druženje i edukacija kulminirali su misnim slavljem tijekom kojeg su vjernici primili sakrament bolesničkog pomazanja po kojem nas Gospodin ozdravlja i jača u bolesti i životnim borbama.

Vođeni primjerom prve Crkve da se o bolesnima treba starati s posebnom pažnjom, primjerom apostola Kristovih koji su po Njegovom nalogu “mazali uljem i ozdravljali mnoge nemoćnike” (Mk 6, 13), župni je Caritas organizirao pohod starijim i nemoćnim korisnicima kako bi im bar na trenutak bila pružena podrška u blizini, molitvi i kroz spasenjsku moć sakramenata.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja