Budi dio naše mreže

"Gospina krunica postala je simbolom duhovne snage, jedinstva i zajedništva našega naroda. I danas je važno u odgovornosti pridonostiti jedinstvu i povezanosti našeg naroda!", istaknuo je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

/ im

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan u intervju za Slobodnu Dalmaciju govorio je o ratu u Ukrajini, odnosu Rusije i Vatikana te o djelovanju Vojnog ordinarijata. Posebno se dotaknuo i molitve muškaraca na gradskim trgovima i drugim mjestima.

O molitvi muškaraca na Trgu

Molitva krunice naših muškaraca na koljenima po gradskim trgovima i drugim mjestima je znak vremena. Podsjeća me na devedesete godine prošlog stoljeća kada smo bili na velikim kušnjama i kada se aktivno trebalo uključiti u obranu vlastitog doma, obranu svoje budućnosti, pojedinačke i zajedničke. Molili smo tada Gospinu krunicu u obiteljima, crkvama. svetištima, trgovima, skrovito i u javnosti. Gospina krunica postala je simbolom duhovne snage, jedinstva i zajedništva našega naroda. I danas je važno u odgovornosti pridonostiti jedinstvu i povezanosti našeg naroda! Započinje to ponajprije u okružju naših obitelji. Tu se rađa ona prva škola ljubavi prema Bogu i domovini, tu se čovjek odgaja za vrijednosti zajedništva i povezanosti, tu se prenosi znanje da je Sotona onaj koji dijeli, razdjeljuje, diabolus, a kako nasuprot njega stoji Krist koji povezuje i ujedinjava.

Gospina krunica postala je simbolom duhovne snage, jedinstva i zajedništva našega naroda.

Sve se to uči i na primjeru naših muškaraca na koljenima u molitvi! Sve se to doživjelo i vidjelo devedesetih godina u našim gradovima i selima, crkvama, svetištima i stolnim crkvama u korskoj molitvi Gospine krunice, koju smo s vjerom molili i sa sobom uvijek nosili.

Cijeli intervju autora Ivana Ugrina možete pročitati u Slobodnoj Dalmaciji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja