Budi dio naše mreže

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić i suradnik Hrvatske katoličke mreže objavio je novi vlog u kojem se pita je li Zemlja ravna ploča.

/ mp

Naime, kako je i sam Miletić istaknuo važno je svjedočiti istinu u vremenu u kojem se pojavljuju razne sekte koje tumače Biblije fundamentalistički, koji iz Biblije vade samo one dijelove koji im odgovaraju, onda ih tumače doslovno te u svojim istupima obmanjuju ljude.

“Ne treba suditi nikoga pa ni te osobe, zaveden je, a i ne zna da je zaveden. Zato je tu Katolička Crkva kao i katolički teolozi.

Krenimo ispočetka. Je li Zemlja ravna ploča? Naime, još je Grcima u 5. stoljeću bilo jasno, nekima u 21. stoljeću nije jasno. Znam da će se javiti neki koji će iamti svoje argumente, a u njima će govoriti o nekim teorijama urote.

Dakle, zapažanje da je horizont zakrivljen pokazuje prilikom približavanja broda s jarbolom. Prvo se vidi vrh jarbola te se stječe dojam da brod izranja iz mora, a kad se brod udaljava onda se stvara privid da se brod gubi u moru. Svi srednjovjekovni znanstvenici, pa i kršćanski, tvrdili su da je Zemlja okrugli. I Toma Akvinski tvrdi da je Zemlja okrugla”, poručio je Miletić.

Više pogledajte u videu Marina Miletića.

O toj temi smo ranije pisali te pročitajte više OVDJE.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja