Budi dio naše mreže

U nedjelju 26. ožujka župna zajednica Marijina legija iz Petrinje izvela je glazbeno-scenski prikaz Isusove muke u župi sv. Petra Apostola u Ivanić Gradu.

/ lm

Do izvedbe je došlo na poziv župnika Branka Koretića.

„Bio sam u Sisku u blizini Petrinje gdje su oni izvodili pasiju uz petrinjsku crkvu i vidim da je to bio stvarno vrlo poticajan prikaz, jako dobar trenutak kada se čovjek u korizmenom vremenu može sabrati i još više vidjeti koja je cijena plaćena za nas, za našu radost, za našu vječnost. Kao da smo i mi u maslinskom vrtu, kao da smo u neposrednoj blizini. Mogli smo omirisati Božju prisutnost i zato mi je jako drago da je Krist došao k nama pokazati nam svoju ljubav za nas ovdje u Ivanić Gradu i vjerujem da mnogi koji su sudjelovali promatrajući će osjetiti Božji dodir i Božji poziv da se isplati biti čovjek na sliku Božju.”, rekao je župnik Koretić.

Zanimljivost ovog prikaza je što se svake godine stavi naglasak na neki događaj Isusova života ili na jednu poruku. Vjeroučitelj Vlado Sučec predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju napisao je tekst te režirao prikaz. U njemu glumi šezdesetak članova zajednice te ljudi koji se redovito priključuju izvedbi.

Ovaj prikaz bit će izveden u Petrinji, tradicionalno na Cvjetnicu s početkom u 20 sati ispred crkve sv. Lovre.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja