Budi dio naše mreže

Osmo dijete u obitelji Cvjetković, Dominik Cvjetković, kršten je na sedmu vazmenu nedjelju, 29. svibnja, u Župi sv. Ivana Krstitelja u Puli. Dominik je rođen 16. travnja ove godine.

/ md/IKA

Misu poldanicu i obred krštenja predvodio je o. Nikola Rožanković, župni vikar te župe. Za krsnu kumu malenom Dominiku roditelji su odabrali Violetu Đinić, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

Roditelji te brojne obitelji su praktični vjernici, aktivni u mnogim segmentima vjerskog života sredine u kojoj žive. Otac Dražen Cvjetković svira na nedjeljnim misama, a mama Kristina gotovo svakoga dana s kojim svojim djetetom ide na misu. Bili su aktivni u Katoličkoj udruzi „Radnici Milosrdnog Isusa“, u Neokatekumenskom putu te u nekim drugim molitvenim zajednicama u Puli.

Sva djeca, od kojih najstarija kćer pohađa sedmi razred osnovne škole, imaju svoje hobije, a uz ostale aktivnosti svi su glazbeno nadareni i većina već ozbiljno uči svirati neki instrument. Izgledno je, dakle, da će kroz koju godinu crkva sv. Ivana Krstitelja u Puli imati jedna lijepi obiteljski glazbeni sastav koji će animirati misna slavlja, nada se župnik dr. sc. o. Đuro Hontić.

Otac Dražen je porijeklom iz Fojnice, a njegovi roditelji i sestra žive i rade u Njemačkoj. Mama Kristina je porijeklom iz Banjola, nedaleko Pule, gdje žive njeni roditelji koji svoje umirovljeničke dane provode obrađujući vrt za svoje potrebe i pomažu u čuvanju djece. „Draženu se svidjela istarska tjestenina pljukanci i fuži, a nitko ne zna načiniti tako dobre kao njegova punica što ga je osvojilo“, šali se ovaj mladi bračni par koji radosno podiže svoju brojnu obitelj. Obitelji poput ove daju nadu bolje budućnosti, neka ih prati Božji blagoslov.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja