Budi dio naše mreže

Božićno vrijeme, vrijeme je radosti, obiteljskog slavlja, zajedništva, vrijeme kada bi svaki čovjek, u radosti i miru, raspjevanim srcem trebao slaviti silazak Boga među nas ljude. Dijelom takvom raspoloženju, iako poslije Božića, doprinijeli su ministranti iz Župe sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu darom za četiri obitelji.

/ ab

U blagoslovu obitelji sudjelovalo je dvadesetak ministranata. Oni najmanji su ipak ostali u svojim obiteljskim kućama. Velika udaljenost koja se prijeđe u blagoslovu obitelji, naporna je za njih s obzirom na njihovu dob. Blagoslivljali su don Vedran i župnik don Ivan Čotić u pratnji četiri ministranta svakog dana.

Kod blagoslova obitelji, nakon Božića, ministranti primaju darove za svoj rad i odanost Bogu i svojoj župi. Darovi su različiti, od jabuka, naranača, čokolada, slatkiša do novca.
Župljani Kaštel Kambelovca, znajući da će najveći dio novca ići u humanitarne svrhe, i ove godine obilato su darivali ministrante. U dogovoru sa župnikom don Ivanom Čotićem i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije, ministranti su darovali 2940 eura (22.150 kuna), kao pomoć za četiri obitelji čije je materijalno, pa i zdravstveno stanje ugroženo.

Župljani Kaštel Kambelovca, znajući da će najveći dio novca ići u humanitarne svrhe, i ove godine obilato su darivali ministrante.

Prva je osmeročlana obitelj koju čine majka, otac i petero malodobne djece, te šesto dijete koje se uskoro ima roditi. Obitelj živi u podstanarskom stanu, te imaju mala financijska primanja. Otac ima zdravstvenih problema s kralježnicom te nije u mogućnosti raditi. Uskoro će na operaciju. Nažalost, i dvoje najmlađe djece imaju  težih zdravstvenih problema.

Druga obitelj ima dva člana. Majka i kćer žive od malih primanja koja im nisu dovoljna niti za podmirenje lijekova. Kći je bolesna, te nije u mogućnosti voditi normalan život. Povremeno radi na dnevnicama kod malih poljoprivrednih gospodarstava.

Treća obitelj za koju su ministranti odvojili svoj novac, četveročlana je obitelj, majka, otac i dvoje malodobne djece. Žive u vlastitom stanu, opterećeni kreditom. Djeca su vrtićke dobi. Otac radi povremeno budući da zbog bolesti nije u mogućnosti raditi puno radno vrijeme. Majka je na porodiljinom dopustu.

I četvrta obitelj je četveročlana obitelj. Otac, majka i dvoje djece. Otac je u radnom odnosu s minimalnim primanjima, dok je majka nezaposlena. Ukupna primanja nisu im dostatna za podmirenje osnovnih životnih potreba.

Uz empatiju ovih ministranata, svakako treba istaknuti i empatiju župljana koji su se, darivajući ministrante, još jednom iskazali kao ljudi velikog srca, spremni pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja