Budi dio naše mreže

Povodom proslave 700. obljetnice osnutka benediktinskog samostana u Pagu, upoznali smo sestru Placidu Sikirić koja je predana svom radu. Zatekli smo je kako u mješalici mijesi brašno i pravi Paške biškotine. Naime, na dnu te miješalice bila je cedulja s natpisom "Nema praha u mješalici". Na naše pitanje "Što to znači, čemu ta napomena?", s. Placida se nasmijala i rekla: "Ako ja umrem, da sestre znaju!".

/ mp

Zadivljujuća je to svijest da je svaki trenutak mogući odlazak u zagrljaj Vječnosti, ali i dirljiva odgovornost da njene susestre nastave raditi s točnim omjerom potrebnih namirnica, da znaju što im je u miješalicu ubaciti. I nastave kako s. Placida savjesno radi više od 40 godina – po monaškoj recepturi koju treba znati.

Na pitanje kakav je to prah, koludrica se dugo slatko smijala i nije otkrila. Samo je rekla: “Ah, kako ste to vidjeli?”. To su koludricama znani dogovori…

Draga s. Placida i sve paške benediktinke sv. Margarite imamo za vas poruku: “Čestitamo vam jubilej vaših sedam stoljeća molitve i rada!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja