Budi dio naše mreže

Požeška biskupija je godinu 2023. proglasila Godinom blažene Jule Ivanišević. Tim povodom, u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu, postavljena je izložba o drinskoj mučenici rođenoj u Godinjaku, filijali staropetrovoselske župe.

/ ab/IKA

U holu škole su pod naslovom „Blažena Jula“ izloženi likovni radovi. Naime, časne sestre iz Družbe kćeri Božje ljubavi animirale su djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi u izradi likovnih radova koji su pristigli iz Hrvatske (Zagreb, Zaprešić, Koprivnica, Sveti Ilija, Kastav, Rijeka i Dubrovnik) i Bosne i Hercegovine (Tuzla i Novi Travnik).

Foto: Višnja Mikić

Radovi sada krase prostor škole i prilika su da djeca, čije su prabake i drugi predci poznavali Julu, nauče više o blaženici i žrtvi koju je ona s još četiri susestre dragovoljno prinijela Isusu i svoj redovnički zavjet krvlju potpisala.

U povodu proslave Dana posvećenog života, vicepostulatorica kauze Drinskih mučenica s. Ozana Krajačić, održala je predavanje u Požegi redovnicima i redovnicama koji djeluju na području Požeške biskupije o temi „Redovničko služenje po primjeru bl Jule“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja