Budi dio naše mreže

Isusovačka služba za izbjeglice u svojoj misiji praćenja, služenja i zagovaranja prava izbjeglica ni ove godine nije zaboravila stresno razdoblje upisa djece roditelja azilanata u vrtiće, osnovne i srednje škole.

/ mk

Isusovačka služba za izbjeglice u svojoj misiji praćenja, služenja i zagovaranja prava izbjeglica ni ove godine nije zaboravila stresno razdoblje upisa djece roditelja azilanata u vrtiće, osnovne i srednje škole. Uz administrativnu podršku prilikom upisa te pomoći školama u kulturnoj medijaciji, JRS je zahvaljujući donatorima osigurao i nužnu školsku opremu za djecu azilante i djecu pod privremenom zaštitom

Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) u svojoj misiji praćenja, služenja i zagovaranja potreba i prava izbjeglica i drugih prisilno raseljenih osoba uz svoje redovite aktivnosti i ove godine pomaže azilantima, roditeljima i djeci pod privremenom zaštitom upisati vrtić, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Isusovačka služba za izbjeglice istodobno pomaže i samim vrtićima i školama u kulturnoj medijaciji kako bi proces upisa u vrtiće i škole bio što uspješniji. JRS je u posljednjih mjesec dana posredovao upise za dvadesetero djece.

U svojim aktivnostima JRS nudi administrativna rješenja za jednostavniji upis, a zahvaljujući donatorima – za djecu se pribavlja i nužna vrtićka i školska oprema  kako bi se djeci olakšao početak školske godine koji im je kao strancima osobito stresan.

Uz redovito učenje hrvatskog jezika u školi, Isusovačka služba za izbjeglice nudi mogućnost učenja hrvatskog jezika i predmeta za koji je hrvatski jezik nužan tijekom cijele školske godine. Uz pomoć svojih volontera, JRS svake subote nastavlja pratiti djecu u njihovom obrazovanju pružajući im mogućnost kvalitetnije prilagodbe na školsko okružje dodatnim podukama iz hrvatskog jezika i time što kvalitetniju integraciju u hrvatsko društvo, donosi KTA.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja