Budi dio naše mreže

Isusovac p. Alan Modrić položio je svoje svečane redovničke zavjete u crkvi Presvetog imena Isusova u Rimu na blagdan Svijećnice, 2. veljače.

/ md/IKA

Zavjete je položio na ruke generalnog poglavara Družbe Isusove o. Artura Sose, u nazočnosti provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibora Renića i brojne subraće koja djeluju u Rimu i prijatelja, izvijestila je IKA.

Nakon euharistije, položio je i dopunske jednostavne zavjete u povijesnim prostorijama u kojima je živio i radio sv. Ignacije Loyolski („Camerette“), a nalaze se u sklopu Kolegija Presvetog imena Isusova.

Svečani redovnički zavjeti o. Alana Modrića / Foto: isusovci.hr

Zajedno s o. Alanom, zavjete su položili profesor na Papinskom biblijskom institutu i svećenik o. Victor Cancino te znanstvenik Vatikanske zvjezdarnice časni brat Robert Macke – obojica iz Sjedinjenih Američkih Država.

Alan Modrić rođen je 1975. godine u Zagrebu. Studirao je na Pravnom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta, a 2001. godine stupio je u Družbu Isusovu. Nakon studija filozofije na tadašnjem Filozofskom Fakultetu Družbe Isusove (danas Fakultetu filozofije i religijskih znanosti) u Zagrebu, praktikuma u Osijeku i studija teologije na Papinskome sveučilištu Gregorijana u Rimu, zaređen je za svećenika 2010. godine u Zagrebu.

Iste godine je nastavio poslijediplomski studij iz kanonskog prava na Gregoriani. Titulu doktora kanonskoga prava stekao je 2017., od kada na istome sveučilištu predaje kolegije povezane s hijerarhijskim uređenjem Crkve. Godinu kušnje (treću probaciju), koja je uvjet za polaganje zadnjih zavjeta u Družbi Isusovoj, proveo je u Meksiku. Od 2021. je također duhovnik Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu.

Svečani redovnički zavjeti o. Alana Modrića / Foto: isusovci.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja