Budi dio naše mreže

Aplikacija za upoznavanje katolika Holydate u Hrvatskoj je dostupna još od početka lipnja, a trenutno je koristi 11 tisuća Hrvata. Cilj aplikacije je, za razliku od ostalih aplikacija za upoznavanje, olakšati susret slobodnih katolika koji teže sakramentu braka.

/ HKM

Aplikacija za upoznavanje katolika Holydate u Hrvatskoj je dostupna još od početka lipnja, a trenutno je koristi 11 tisuća Hrvata. Cilj aplikacije je, za razliku od ostalih aplikacija za upoznavanje, olakšati susret slobodnih katolika koji teže sakramentu braka. Osnivačica mobilne aplikacije Holydate, Ivana Matković gostovala je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkoga radija i otkrila kako je prepoznala potrebu za ovakvom platformom kroz vlastito iskustvo i Božju providnost. Ivana, koja je danas u sretnom braku, otkrila je da je svog muža upoznala upravo preko susreta Holydatea.

Potreba za mjestom susreta

Naime, ideja Holydatea postoji već tri godine, odkad je na Facebooku pokrenuta istoimena grupa. Osnivanje grupe koja je okupila oko 4 500 članova potaknulo je brojne susrete, izlete, hodočašća i izrodio brakovima, vezama i lijepim prijateljstvima. Nakon dobrog odaziva na ovakva druženja, Ivana je odlučila proširiti platformu i kreirati mobilnu aplikaciju dostupnu u Hrvatskoj, po uzoru na američko tržište. Ističe kako slobodni katolici, u užurbanosti današnjeg vremena i manjku inicijative, nemaju vremena i prostora upoznavati jedni druge u realnom životu pa se često okreću i svjetovnim dating aplikacijama.

Ivana, koja je danas u sretnom braku, otkrila je da je svog muža upoznala upravo preko susreta Holydatea.

Ideja Holydatea jest upoznati ljude koji dijele jednake vrijednosti, stoga, u kreiranju profila navode informacije o praktičnosti svoje vjere poput koliko često idu na misu, kakvi su im stavovi o predbračnoj čistoći i kako izgleda njihov molitveni život. Osim što je prilika za prezentiranje duhovnog aspekta korisnika, aplikacija naglašava i druženja uživo. Zanimljivo je, iako suprotno očekivano aplikaciju podjednako koriste i muškarci i žene, odnosno mladići i djevojke s obzirom na to da je dobna granica za korištene Holydatea 18 godina. Drugi uvjet za korištenje je da osoba ne smije imati sakrament braka.

Stigma i sram u virtualnom svijetu

Virtualni svijet, iako umanjuje osjećaj neugode pri prilasku drugoj osobi, još uvijek ostavlja prostora za zloupotrebu. Ipak, kako kaže osnivačica, povjerenje u aplikaciju Holydate na visokoj je razini s obzirom na to da se svi profili ručno verificiraju prije korištenja, a zaštita osobnih podataka je zagarantirana. Svi koji osjećaju želju za sklapanjem braka i želju za obitelji pozvani su izaći iz zone komfora, a kako je prepoznala smanjenu spremnost za prilaženje, osobito kod muškaraca, Ivana poziva sve one koji su u strahu i nedoumici da se registriraju na aplikaciju ili prijave na nadolazeće ljetovanje u Splitu koje organizira Holydate. Bog čini čuda, ali traži suradnju.

Osnivanje grupe koja je okupila oko 4 500 članova potaknulo je brojne susrete, izlete, hodočašća i izrodio brakovima, vezama i lijepim prijateljstvima.

Aplikacija Holydate dostupna je za preuzimanje na Android i Iphone uređajima.

Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić, a možete je poslušati ovdje:

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja