Budi dio naše mreže

Kako bi uljepšali blagdan Božića u domovima najpotrebitijh župljana, župa Gospe Sinjske organizirat će karitativnu akciju „Daruj Božić“ u trajanju od 1. do 12. prosinca. U tom vremenu djeca će u školama prikupljati osnovne namirnice poput ulja, brašna i šećera, a u samostanu će biti postavljena košara u koju vjernici svakodnevno mogu donirati potrepštine.

/ mp

Akciji su se pridružili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a), koji će izrađivati i prodavati božićne aranžmane. Osim kupnjom aranžmana, karitativno djelovanje sinjskih franjevaca vjernici će moći podržati i kupnjom kolača odnosno robe.

Prodaja će biti organizira u samostanskom klaustru i ispred crkve četiri dana ili tijekom dvaju vikenda u došašću – u subotu i nedjelju 1. i 2. prosinca te 8. i 9. prosinca, u vremenu od 8 do 12 sati.

Franjevci su uputili poseban poziv domaćicama da se donacijom kolača priključe karitativnoj akciji. Kao i prošle godine, nadaju se da će se akciji odazvati i sinjske pekare odnosno trgovine robom.

“Zajedničkim snagama uljepšajmo Božić korisnicima karitativne pomoći. Zahvaljujemo školama i članovima župnih zajednica koji su aktivno uključiti u akciju, kao i svim župljanima koji iz godine u godinu podržavaju naše karitativne akcije, osobito one koje organiziramo uoči Božića i Uskrsa”, poručili su organizatori.

Prikupljena sredstva bit će raspoređena i podijeljena korisnicima sinjskog Caritasa 13. i 14. prosinca u prostorijama istoga (ulaz kod Franjevačkog muzeja).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja