Budi dio naše mreže

Župa sv. Marka evanđelista iz Makarske predvođena sadašnjim i bivšim župnikom, don Jurom Lovrinčevićem i don Pavlom Banićem hodočastila je u Boku kotorsku od 24. do 26. studenog 2023.

/ mdj

Prvog dana posjetili su Herceg Novi – rodno mjesto sv. Leopolda Mandića, preteče ekumenizma, gdje su molili za pomirenje ljudi s Bogom te sa svojim bližnjima. Posjetili su i svetište Gospe od Škrpjela na umjetnom otočiću koji su mještani izgradili neprestanim nasipanjem kamenja i podigli prekrasnu crkvicu Gospi u čast, nakon čega su u Perastu slavili sv. misu.

Foto: Splitsko – makarska nadbiskupija

Drugoga dana hodočastili su u Kotor, gdje su slavili sv. misu u katedrali. Uz stručno vodstvo don Roberta Tonsatija obišli su i relikvije sv. Tripuna te riznicu i muzej kotorske katedrale. Posjetili su i neraspadnuto tijelo bl. Ozane i molili za dar savjeta. Dan je završio posjetom malom mjestu Muo, gdje se čuva neraspadnuto tijelo bl. Gracije.

Foto: Splitsko – makarska nadbiskupija

Treći dan započeli su sa svetom misom u kotorskoj katedrali sv. Tripuna. 

Foto: Splitsko – makarska nadbiskupija

Iako nisu bili u doticaju sa hladnim vremenom, poručili su: “Naše je srce zagrijano svjedočanstvom vjere ovog naroda koja se očituje u prekrasnim crkvama i mnoštvu zavjetnih darova, divnim krajolikom kojim je dragi Bog obdario ovaj mali dio svijeta te najviše dijalogom sa bokeškim svecima: sv. Leopoldom Mandićem, bl. Ozanom i bl. Gracijom.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja