Budi dio naše mreže

U Riječkoj nadbiskupiji postoje župe u kojima se na nedjeljnim misnim slavljima okuplja manje od 100 vjernika, no postoje i one u kojima na mise dolazi puno više. Jedna od takvih je župa sv. Križa u Rijeci. Na društvenim mrežama prikazali su kako je izgledala misa na otvorenom.

/ mp

Slijedeći sve upute iz Nadbiskupijskog ordinarijata i Stožera za civilnu zaštitu Primorsko-goranske županije, nedjeljno euharistijsko slavlje župnik vlč. Kristijan Zeba predvodio je ispred župne crkve omogućivši tako vjernicima sudjelovanje na misi, a župna zajednica pokazala je odgovornost u situaciji koja traži zajedništvo i solidarnost prema onima kojima je zdravlje ugroženo i koji su danas potrebni naše molitve, priopćila je Riječka nadbiskupija.

Podsjetimo, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić uputio je u subotu 14. ožujka dopis svećenicima s novim odredbama u svezi koronavirusa, a nastavno na molbu načelnika Stožera za civilnu zaštitu PGŽ koji mjesnu Crkvu moli da obustavi sve liturgijske obrede do 3. travnja 2020. godine.

Misa u župi sv. Križa / Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja