Budi dio naše mreže

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u svojoj karitativnoj djelatnosti pomaže ljudima u potrebi. Naši korisnici su socijalno ugrožene obitelji, pojedinci, stari i nemoćni, bolesni, osobe s invaliditetom, izbjeglice, beskućnici, prijestupnici zakona, žrtve obiteljskog nasilja, odnosno svi koji se u određenom životnom trenutku suoče s problemima siromaštva i socijalne isključenosti bez obzira na pripadnost po bilo kojoj osnovi, posebice vjerskoj ili nacionalnoj.

/ mp

Svojim podružnicama, projektima i programima godišnje pomažemo preko 456 obitelji.

Podružnice: Dječji Caritas -„Dječji osmijeh i Sklonište za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji.

Foto: Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije

Programi: Povremena pomoć „Caritasova košarica“, Blagovalište, „Tommy“ bonovi, Akcija „5za1“, podjela odjeće i obuće, Podjela drva za ogrijev, Stipendije, Mali kućni hospicij, Rad za opće dobro, Izvršavanje odgojne mjere Posebne obveze, Izvaredne itvervencije u svrhu poboljšanja kvalitete života te Projektni Ured.

Tijekom godine provodimo razne humanitarne akcije kao što su Darujmo srce, Korizmena i Advenska akcija u suradnji sa školama i vrtićima, 72 sata bez kompromisa, Božićni štand i Split za Split.

Caritas promiče i volonterijat te imamo 45 stalnih volontera, s preko 3900 sati volontiranja te redovne posjete župama SMN.

Službena stranica https://caritas-smn.hr/

Foto: Hrvatski Caritas

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja