Budi dio naše mreže

"Gospo Brze Pomoći" naslov je pjesme čijega je teksta autor novozaređeni pomoćni biskup đakovačko osječki mons. Ivan Ćurić i za koju je zbor slavonskobrodske Gospine župe snimio video, u prigodi biskupova ređenja.

/ mp

“Pohvale Gospi Brze Pomoći napisao je godine 2005. mons. Ivan Ćurić i za Malu Gospu iste godine prvi ju je on sam izveo predvodeći blagdansko misno slavlje”, rekla je s. Monika Ceclija Zvonarek, voditeljica župnoga zbora, čije su članice i članovi odlučili  ovjekovječiti i video zapisom, u suradnji sa Slavonskobrodskom Televizijom, a sve u čast biskupu Ivanu Ćuriću, inače velikom štovatelju nebeske Majke Marije, Gospe Brze Pomoći, donosi BrodPortal.

Inače, glazbu za pjesmu napisao je maestro Ivan Andrić, voditelj Katedralnog zbora i nadbiskupijskog ureda za crkvenu glazbu, a u studiju SBTV-a otpjevao ju je mješoviti zbor župe Gospe Brze Pomoći pod ravnanjem sestre Monike Cecilije Zvonarek.

Iako ju je puno puta imao prigodu čuti u njihovoj izvedbi, zboraši iz brodske Gospine župe predstavit će biskupu Ćuriću pjesmu već za njegova pohoda župi i svetištu 8. svibnja.

Inače, zbor župe Gospe Brze pomoći broji 40 članica i članova koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju za slavljenje Boga pjevanjem, imajući uvijek na srcu kako je pjesma dvostruka molitva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja