Budi dio naše mreže

Zbor brodske župe snimio video za pjesmu Gospi Brze Pomoći, autora novoga biskupa Ćurića

"Gospo Brze Pomoći" naslov je pjesme čijega je teksta autor novozaređeni pomoćni biskup đakovačko osječki mons. Ivan Ćurić i za koju je zbor slavonskobrodske Gospine župe snimio video, u prigodi biskupova ređenja.

/ mp

“Pohvale Gospi Brze Pomoći napisao je godine 2005. mons. Ivan Ćurić i za Malu Gospu iste godine prvi ju je on sam izveo predvodeći blagdansko misno slavlje”, rekla je s. Monika Ceclija Zvonarek, voditeljica župnoga zbora, čije su članice i članovi odlučili  ovjekovječiti i video zapisom, u suradnji sa Slavonskobrodskom Televizijom, a sve u čast biskupu Ivanu Ćuriću, inače velikom štovatelju nebeske Majke Marije, Gospe Brze Pomoći, donosi BrodPortal.

Inače, glazbu za pjesmu napisao je maestro Ivan Andrić, voditelj Katedralnog zbora i nadbiskupijskog ureda za crkvenu glazbu, a u studiju SBTV-a otpjevao ju je mješoviti zbor župe Gospe Brze Pomoći pod ravnanjem sestre Monike Cecilije Zvonarek.

Iako ju je puno puta imao prigodu čuti u njihovoj izvedbi, zboraši iz brodske Gospine župe predstavit će biskupu Ćuriću pjesmu već za njegova pohoda župi i svetištu 8. svibnja.

Inače, zbor župe Gospe Brze pomoći broji 40 članica i članova koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju za slavljenje Boga pjevanjem, imajući uvijek na srcu kako je pjesma dvostruka molitva.

Ključne riječi:
mons. ivan ćurić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja