Budi dio naše mreže

Za sretan i uspješan početak nove školske i vjeronaučne godine, u crkvi Blažene Djevice Marije od Pohođenja u Mariji Gorici, u nedjelju je slavljena sveta misa sa zazivom Duha Svetoga. Isti dan slavljena je i misa s blagoslovom prvoškolaca i njihovih torbi s područja župe te svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

/ fe

Misnom slavlju u crkvi Blažene Djevice Marije prisustvovali su učenici i roditelji, vjeroučiteljice Monika Kačić – Alesić i Petra Kresnik, učiteljice i ravnateljica marijagoričke Osnovne škole Ante Kovačića Jasna Horvat. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik, vlč. Stjepan Barić.

Zaziv Duha Svetoga u Mariji Gorici / Foto: Facebook stranica OŠ Ante Kovačića

Slavlje je svojim pjevanjem uzveličao, uz crkveni zbor, i školski zbor pod ravnanjem učiteljice Rašeljke Budić.

Zaziv Duha Svetoga u Mariji Gorici / Foto: Facebook stranica OŠ Ante Kovačića

Okupljeni učenici i djelatnici OŠ Ante Kovačića uputili su Gospodinu molitvu na početku školske godine. Molitvu mogu moliti svi učenici, nastavnici, profesori i djelatnici škola, stoga je donosimo u cijelosti.

Zaziv Duha Svetoga u Mariji Gorici / Foto: Facebook stranica OŠ Ante Kovačića

Gospodine Bože naš, ti si nam očitovao svoju ljubav i darovao nam milost da budemo tvoja djeca. U Kristu, svome Sinu pokazao si nam uzor novoga čovjeka i preobrazio nas svojim uskrsnućem, da rastemo u mudrosti, dobi i milosti.

Oče svjetlosti, svojom blizinom prati i blagoslovi učenike, nastavnike, profesore i sve djelatnike škola. Moćnom rukom štiti i jačaj sve članove odgojne zajednice i učini plodnima njihove napore, da novi naraštaji napreduju stjecanju znanja i kršćanskih krjeposti.

Roditelje neprestano potiči na očitovanje ljubavi u odgovornosti za ljudski i vjernički odgoj svoje djece a djeci otvori srce za prepoznavanje žrtve njihovih roditelja. Odgojiteljima mladima i u usmjeravanju njihova života prema dobru. Djeci otvori srce za prepoznavanje žrtve njihovih roditelja. Odgojiteljima udijeli strpljivost i brižnost u služenju mladima.

Učini naše škole ozračjem ljepote zajedništva u kojemu će se i učenici i učitelji upućivati u istinu, sljedeći vrijednosti Kristove žrtve i nepodijeljena srca –  poput Blažene Djevice Marije – prianjati uz izvor vječne radosti.

A sve nas prožimaj svojim Duhom i prati zagovorom Goričke Marije od Pohoda da se nesebično zalažemo za izgradnju civilizacije ljubavi na hvalu i slavu tvoga imena. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

U Pastoralnom centru svetišta Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu prvašiće su dočekivale sestre Uršulinke.

Misno slavlje kojem je prisustvovalo oko 70 prvoškolaca, kao i druga osnovnoškolska djeca sa svojim roditeljima, djedovima i bakama, predvodio je domaći župnik o. Ivan Lenić. Prvoškolce s roditeljima župnik je pozvao na redovitu nedjeljnu misu kao prigodu zajedništva s dobrim Ocem nebeskim, kao i braćom te sestrama u vjeri.

Prvoškolci župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Kao spomen na taj dan djeca su dobila Bibliju, medaljicu s Gospinim likom i slatkiš. Glazbenim djelom misnog slavlja ravnala je s. Cecilija Kolarić. Nakon propovijedi i ispovijesti vjere uslijedio je blagoslov prvoškolaca i njihovih torbi. Po završetku misnog slavlja svećeniku su pristupala djeca u pratnji roditelja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja