Budi dio naše mreže

Zaplovite s Arkom-Korabljom u more fundraisinga

Zajednica Arka-Korablja najavljuje radionicu o fundraisingu “Fundraising i izgradnja mreže odnosa”, koja će se održati 28. veljače te 1. ožujka u prostorima Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27. O ideji i ciljevima radionice, za Hrvatsku katoličku mrežu, razgovarali smo s voditeljem i članom zajednice Arka Korablja, Mironom Perićem.

/ Filip Ećimović

Istaknuo je da ideja organizacije radionice proizlazi iz želje da Arka Korablja s udrugama podijeli iskustva prijeko potrebna za rast i rad na dobrobit svih ljudi.

“Dva su cilja zbog kojih smo organizirali ovu radionicu. Kroz rad zajednice Arka Korablja uvidjeli smo koliko je važan fundraising i da o njemu ovisi budućnost ljudi o kojima brinemo. Poželjeli smo to iskustvo podijeliti s drugim organizacijama koje rade za opće dobro”, istaknuo je naš sugovornik kao prvi cilj radionice.

Stvaranjem mjesta zajedništva i povezivanjem s drugim organizacijama, crkvenim pokretima i ljudima dobre volje, ova radionica u središte stavlja međusobnu podršku i suradnju.

“To je drugi cilj naše radionice, stvoriti zajedništvo među organizacijama i pokretima koje rade na dobrobit ljudi”, rekao je Perić.

Kako bi se izgradila dinamična mreža odnosa, voditelj zajednice Arka Korablja naglasio je da pritom treba razumjeti kako novac nije u fokusu fundraisinga. “Bitno je da novac teče, ali još je važniji odnos iz kojeg proizlazi. Fundraising stvara priliku za ljude kako bi se mogli uključiti u poslanje pojedine organizacije i tako sudjelovati u mijenjanju svijeta nabolje”, istaknuo je Perić.

Radionica je namijenjena fundraiserima različitih vrsta neprofitnih organizacija, bilo početnicima, bilo iskusnim fundraiserima. Radionica nudi konkretne alate i ključne informacije za uspješan fundraising i izgradnju mreže odnosa. Izgraditi dinamičnu mrežu odnosa znači dijeliti s drugima želju da promijenimo ljudske živote nabolje. Ova radionica naučit će polaznike kako “ispričati svoju priču” i potaknuti ljude da ih financijski podrže.

Govoreći o poslanju zajednice Arka Korablja, naš sugovornik je naglasio da rade na izgradnji društva gdje je svaka osoba prihvaćena baš takva kakva je. Važnost izgradnje mreže odnosa u fundraisingu često nije prepoznata. Fundraising za njih predstavlja prostor u kojem rade i grade mrežu odnosa s ljudima otvorenog srca. Mreža odnosa je dinamička zbog autentičnog i iskrenog odnosa čiji fokus nije isključivo na novcu.

Istaknuvši da svaku fundraising aktivnost treba izgraditi i predstaviti na jednostavan i uključujući način, Perić je kazao da će obraditi i konkretne probleme s kojima se fundraiseri mogu suočiti: “Kako pitati drugoga za novac, kako implementirati konkretne materijale i primjere u svoje fundraising aktivnosti, kako graditi mrežu odnosa s podupirateljima i donatorima te kako ulagati u odnos s donatorima kroz duži vremenski period.”

“U radionici polazimo od duboke duhovne motivacije, gdje smo pozvani surađivati s Božjom Providnošću”, naglasio je Perić.

Voditelj zajednice Arka Korablja rekao je da su se aktivno počeli baviti fundraisingom prije 4 godine kad su uvidjeli da se zajednica širi i da rastu njezine potrebe, čiji su članovi osobe s intelektualnim teškoćama zbog kojih i djeluju.

Htjeli su da radionica bude dostupna što većem broju organizacija, stoga je i cijena vrlo pristupačna.

Radionicu će voditi međunarodni i domaći edukatori s dugogodišnjim iskustvom fundraisinga za razne međunarodne projekte i razvojne programe.

Danas je 18 osoba s intelektualnim teškoćama uključeno u naše aktivnosti. Za njihovu su skrb potrebni veliki materijalni resursi, pri čemu u našem radu nemamo potporu državne vlasti. O našem fundraisingu ovise mnogi životi”, zaključio je Perić.

Dodajmo da sve detalje vezane uz prijavu možete pronaći na mrežnoj stranici zajednice Arka Korablja.

Ključne riječi:
arka korablja fundraising

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja