Budi dio naše mreže

Zajednica Arka-Korablja najavljuje radionicu o fundraisingu “Fundraising i izgradnja mreže odnosa”, koja će se održati 28. veljače te 1. ožujka u prostorima Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27. O ideji i ciljevima radionice, za Hrvatsku katoličku mrežu, razgovarali smo s voditeljem i članom zajednice Arka Korablja, Mironom Perićem.

/ Filip Ećimović

Istaknuo je da ideja organizacije radionice proizlazi iz želje da Arka Korablja s udrugama podijeli iskustva prijeko potrebna za rast i rad na dobrobit svih ljudi.

“Dva su cilja zbog kojih smo organizirali ovu radionicu. Kroz rad zajednice Arka Korablja uvidjeli smo koliko je važan fundraising i da o njemu ovisi budućnost ljudi o kojima brinemo. Poželjeli smo to iskustvo podijeliti s drugim organizacijama koje rade za opće dobro”, istaknuo je naš sugovornik kao prvi cilj radionice.

Stvaranjem mjesta zajedništva i povezivanjem s drugim organizacijama, crkvenim pokretima i ljudima dobre volje, ova radionica u središte stavlja međusobnu podršku i suradnju.

“To je drugi cilj naše radionice, stvoriti zajedništvo među organizacijama i pokretima koje rade na dobrobit ljudi”, rekao je Perić.

Kako bi se izgradila dinamična mreža odnosa, voditelj zajednice Arka Korablja naglasio je da pritom treba razumjeti kako novac nije u fokusu fundraisinga. “Bitno je da novac teče, ali još je važniji odnos iz kojeg proizlazi. Fundraising stvara priliku za ljude kako bi se mogli uključiti u poslanje pojedine organizacije i tako sudjelovati u mijenjanju svijeta nabolje”, istaknuo je Perić.

Radionica je namijenjena fundraiserima različitih vrsta neprofitnih organizacija, bilo početnicima, bilo iskusnim fundraiserima. Radionica nudi konkretne alate i ključne informacije za uspješan fundraising i izgradnju mreže odnosa. Izgraditi dinamičnu mrežu odnosa znači dijeliti s drugima želju da promijenimo ljudske živote nabolje. Ova radionica naučit će polaznike kako “ispričati svoju priču” i potaknuti ljude da ih financijski podrže.

Govoreći o poslanju zajednice Arka Korablja, naš sugovornik je naglasio da rade na izgradnji društva gdje je svaka osoba prihvaćena baš takva kakva je. Važnost izgradnje mreže odnosa u fundraisingu često nije prepoznata. Fundraising za njih predstavlja prostor u kojem rade i grade mrežu odnosa s ljudima otvorenog srca. Mreža odnosa je dinamička zbog autentičnog i iskrenog odnosa čiji fokus nije isključivo na novcu.

Istaknuvši da svaku fundraising aktivnost treba izgraditi i predstaviti na jednostavan i uključujući način, Perić je kazao da će obraditi i konkretne probleme s kojima se fundraiseri mogu suočiti: “Kako pitati drugoga za novac, kako implementirati konkretne materijale i primjere u svoje fundraising aktivnosti, kako graditi mrežu odnosa s podupirateljima i donatorima te kako ulagati u odnos s donatorima kroz duži vremenski period.”

“U radionici polazimo od duboke duhovne motivacije, gdje smo pozvani surađivati s Božjom Providnošću”, naglasio je Perić.

Voditelj zajednice Arka Korablja rekao je da su se aktivno počeli baviti fundraisingom prije 4 godine kad su uvidjeli da se zajednica širi i da rastu njezine potrebe, čiji su članovi osobe s intelektualnim teškoćama zbog kojih i djeluju.

Htjeli su da radionica bude dostupna što većem broju organizacija, stoga je i cijena vrlo pristupačna.

Radionicu će voditi međunarodni i domaći edukatori s dugogodišnjim iskustvom fundraisinga za razne međunarodne projekte i razvojne programe.

Danas je 18 osoba s intelektualnim teškoćama uključeno u naše aktivnosti. Za njihovu su skrb potrebni veliki materijalni resursi, pri čemu u našem radu nemamo potporu državne vlasti. O našem fundraisingu ovise mnogi životi”, zaključio je Perić.

Dodajmo da sve detalje vezane uz prijavu možete pronaći na mrežnoj stranici zajednice Arka Korablja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja