Budi dio naše mreže

Zaklada sv. Dominik Savio obilježila je spomendan rođenja svetog Dominika Savia za Nebo u petak zajedničkim druženjem s prvim stipendistima Zaklade. Utemeljitelji Zaklade pripremali su se za ovaj susret devetnicom svetom Dominiku Saviu.

/ dt

Susret je započeo svetom Misom koju je predvodio p.Marijan Zubak, magistar bogoslova Družbe Misionara Krvi Kristove u Zagrebu, a svetoj Misi prisustvovali su članovi Zaklade, utemeljitelji te prvi stipendisti.

U propovijedi p. Zubak osvrnuo se na sveti život mladog i velikog sveca s.Dominika Savia koji je u svemu što je činio nasljedovao Krista i na tragu Dominikovih odluka poželio Zakladi da raste u svom djelovanju i širenju dobra na zemlji, posebno u radu s mladima. U molitvi vjernika upućene su prošnje za sve mlade, za stipendiste Zaklade i njihove obitelji, za sve majke koje ne mogu imati djecu, a koje posebno zagovara sveti Dominik Savio, te za rad Zaklade da bude vođena Duhom Svetim u svom djelovanju pomoći školovanja mladih.

Nakon zajedničke svete Mise svi prisutni pristupili su čašćenju relikvija svetog Dominika Savia.

Čašćenje relikvija sv. Dominika Savija

Druženje je nastavljeno u prostorima Družbe Misionara Krvi Kristove u radosnom i prijateljskom ozračju, te je bilo iznimna prilika za bliže upoznavanje sa stipendistima i svim članovima Zaklade, kao i sa svećenicima i bogoslovima Družbe Misionara Krvi Kristove.

To je bilo jedno divno iskustvo međusobne ljubavi kojom Zaklada sveti Dominik Savio potvrđuje svoje poslanje da osim materijalne brige, još više molitvom i duhovnim jedinstvom prati svoje stipendiste i njihove obitelji.

Poželimo još puno ovakvih radosnih i plodonosnih susreta u kojima posvećeni život jednog mladog i u odlukama za Dobro odlučnog sveca, svetog Dominika Savia, postaje nadahnuće jednoj Zakladi koja nosi Njegovo ime i svojim djelovanjem širi duhovnost koju je sveti Dominik Savio živio svakodnevno.

Podsjetimo, Zaklada pomaže stipendijama srednjoškolcima te redovitim studentima koji su u obiteljima s teškim socijalnim prilikama, obiteljima s troje ili više djece, djeci samohranih roditelja, djeci i studentima nezaposlenih roditelja, mladima koji nastavljaju školovanje, a napuštaju Caritasov dom ili druge udomiteljske domove i obitelji.

Informacije o Zakladi potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja