Budi dio naše mreže

Biskupijska zaklada "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 93 ugovora o stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

/ mp/IKA

Ugovore im je u subotu 8. prosinca uručio sisački biskup Vlado Košić, a uz biskupa susretu su nazočili i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler te desetak prijatelja Zaklade.

Na početku sve okupljene je pozdravio ravnatelj dr. Mosler podsjetivši da je ovo četrnaesta godina djelovanja Zaklade kroz koju je do sada stipendirano 1115 darovitih, a potrebitih studenata. „Usprkos složenoj situaciji kroz koju biskupija nekako prolazi, sve od osnutka pa do danas nakon potresa, dobrotom biskupa je određeno kako će jedna ozbiljna suma sredstava ići upravo za stipendije. Doista, nije bilo lako izabrati vas 93 ovogodišnja stipendista jer su na natječaj stigle 133 prijave. Povjerenstvo je na temelju ne samo socijalnog statusa, već i uspješnosti u studiranju, ali i također vjerskog aspekta, donijelo tu tešku odluku. Iza svakog od vas stoji jedna posebna priča koju bi bilo vrijedno ispričati te vam čestitam što ste bili dovoljno odvažni i hrabri da usprkos svim nevoljama nastavite školovanje, a time i ulaganje u svoju budućnost“, rekao je ravnatelj Mosler istaknuvši kako će Zaklada i Biskupija biti i dalje tu da im pomognu da ostvare svoj cilj i završe studij.

U ime prijatelja Zaklade stipendiste su pozdravili i dr. Tonka Jozić Novinc, dr. Željka Markić, akad. kipar Tomislav Kršnjavi i akademik Josip Pečarić. Ohrabrivši stipendiste, oni su im odreda poručili da se ne boje u svakodnevnom životu svjedočiti svoju vjeru i osloniti se na Gospodina. Na srce su im stavili i to da nikada ne zaborave na Zakladu koja im je pomogla kada je to bilo najpotrebnije te da jednoga dana kada će biti u mogućnosti možda i sami pomognu nekim budućim studentima.

Na kraju, okupljene je pozdravio i dodijelio im ugovore o stipendiranju biskup Košić. Čestitavši ovogodišnjim stipendistima istaknuo je kako je ulaganje u njih prije svega ulaganje u budućnost i ovog kraja i našeg naroda. Na kraju predstavio je stipendistima okupljene prijatelje Zaklade te im zahvalio što je podupiru financijski, moralno i svojim autoritetom.

U glazbenom dijelu programa nastupila je stipendistica Ema Smiljanić na violini.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja