Budi dio naše mreže

U vremenu kada nisu dopuštene mise s narodom, svećenici i dalje slave mise za narod (pro populo), ali privatno. Ovih dana mnogi svećenici, župe i svetišta pripremili su za vjernike prijenose misnih slavlja i pobožnosti na različite načine – putem televizije, radija ili interneta. Da bismo vam pomogli pronaći odgovarajuće sadržaje, donosimo ovaj vodič koji redovito ažuriramo. U pripremi smo se poslužili člankom s portala Bitno.net. Pratite nas!

/ hjb

Videoprijenosi na internetu:

Svakoga jutra u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Videoprijenos svakodnevne Papine mise može se pratiti na YouTube kanalu Vatican news. Ondje se na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka u 12 sati može pratiti i zajednička molitva Očenaša na koju je Papa pozvao sve kršćane u vremenu pandemije virusa COVID-19.

Svakoga radnog dana u 7 sati euharistijsko slavlje prenosi i Župa sv. Antuna Padovanskog sa zagrebačkog Svetog Duha. Nedjeljna euharistija u prijenosu uživo emitira se od 10.30 sati. Prijenose možete pratiti putem Facebook stranice Župa sv. Antuna Padovanskog.

Svetu misu u 7:30 svakoga dana, a nedjeljom u 11 sati, iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke prenosi Radio Marija Bistrica, ali i Facebook stranica Svetišta. Na istoj adresi, ali i u programu Hrvatskoga katoličkog radija, utorkom i petkom od 18 sati moći će se pratiti pobožnost Križnoga puta.

Hrvatsko katoličko sveučilište svakoga dana u 12 sati prenosi svetu misu uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.

Svakoga dana svetu misu prenosi i salezijanska župa Pomoćnice kršćana na Kmanu. Videoprijenos možete od 17 sati pratiti OVDJE.

Župa Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji prenosi svakodnevnu misu u 18:30. Prijenos možete pratiti na You Tube kanalu Nove Eve.

Prijenos uživo večernjeg programa iz Međugorja od 17 sati, koji uključuje svetu misu te različite pobožnosti, možete pratiti OVDJE i OVDJE.

Misno slavlje iz Župe Uzvišenja Svetog Križa u Zagrebu prenosi se u 18.30 sati putem prijenosa uživo na Facebook stranici Župa Uzvišenja Svetog Križa Zagreb – Siget i Trnsko.

Dubrovačka biskupija osigurala je videoprijenos svete mise uživo nedjeljom u 10 sati. Od ponedjeljka do subote u 20 sati prenosi se molitva ispred oltara Gospe od Porata u katedrali Gospe Velike. Petkom se uživo prenosi Križni put iz Katedrale u 20 sati. Prijenose možete pratiti OVDJE i OVDJE.

Sisačka biskupija organizira izravan prijenos nedjeljnih misa putem svojih mrežnih stranica te Facebook i YouTube kanala biskupije. Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju, 29. ožujka u 8 sati misno slavlje u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu.

Na 5. korizmenu nedjelju, 29. ožujka đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali s početkom u 11 sati. Misu koja će se slaviti u posebnim okolnostima izravno će prenositi Televizija Slavonije i Baranje (STV). Sve televizijske kuće koje žele, mogu se obratiti njima za prijenos signala, a preuzimat će ga i Hrvatski katolički radio.

Varaždinska biskupija u suradnji s VTV-televizijom želi omogućiti vjernicima Varaždinske biskupije sudjelovanje u nedjeljnom misnom slavlju. Na 5. korizmenu nedjelju 29. ožujka u 9 sati bit će prijenos mise iz župne crkve Sv. Nikole u Varaždinu, koju će predvoditi župnik preč. Stjepan Najman.

Župa sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu organizira direktan prijenos mise putem mrežne stranice e-Međimurja u nedjelju, 29. ožujka u 11 sati.

Od nedjelje 22. ožujka Splitsko-makarska nadbiskupija osigurat će prijenos nedjeljne svete mise u 9 sati iz kapele sv. Tita u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata, koju će slaviti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Prijenos će se moći pratiti na TV Jadran i YouTube kanalu Nadbiskupije. Uz to, četvrtkom će se prenositi euharistijsko klanjanje s početkom u 17:30. I klanjanje će se moći pratiti na TV Jadran, YouTube kanalu Nadbiskupije i Laudato TV.

Požeška biskupija preko YouTube kanala omogućuje svojim vjernicima prijenos mise iz požeške katedrale svakoga dana u 18:30.

Krčka biskupija iz katedrale u Krku od ponedjeljka do subote prenosi svetu misu u 8 i 18 sati, a nedjeljnu misu u 10 sati. Videoprijenos možete pratiti OVDJE. 

Molitvena zajednica Srca Isusova u novim okolnostima pojačava, ali i ponešto mijenja način svoje redovite molitve s Kamenitih vrata. Gotovo svakoga dana od petka, 20. ožujka u 20 sati iz domova članova Zajednice imat će redovito javljanje s krunicom i slavljenjem koju će uživo prenositi na svojoj Facebook stranici.

Izravni prijenos svete mise iz župne crkve sv. Ane u Križevcima na Facebook stranici portala Prigorski.hr može se pratiti svake nedjelje u 10 sati.

Župa Presvetog Srca Isusova u Zagrebu svakoga će dana u 19 sati uživo prenositi misno slavlje putem Facebook stranice ‘Isusovci‘ i istoimenog YouTube kanala.

U svetištu Blažene Djevice Marije Žalosne u Mrkoplju mise bez naroda mogu se pratiti preko Facebook stranice Mrkopaljska župska kronika radnim danom ujutro u 6.30 sati, osim četvrtkom, kada će biti služena u 18.30 sati. Nedjeljna misa prenosit će se u 8 sati. Petkom će u 17 sati biti prijenos križnoga puta.

Radijski prijenosi:

Hrvatski katolički radio svakodnevno prenosi svetu misu u 7 sati iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu te nedjeljom u 11 sati iz Svetišta Majke Božje Bistričke.

Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, Časoslov i križni put. Detaljniji raspored svih njihovih prijenosa možete pogledati OVDJE.

Nedjeljnu svete misu u 10 sati iz katedrale u Krku prenosit će radio postaje s područja Krčke biskupije:
Radio Jadranka (Mali Lošinj): Prijenos možete pratiti na frekvenciji 92,8 Mhz.
Radio Otok Krk: Prijenos možete pratiti OVDJE.
Radio Rab: Prijenos možete pratiti OVDJE.

Televizijski prijenosi:

Hrvatska radiotelevizija prenosi svakodnevne misa na HTV3 i HR3 u 18 sati iz crkve Tijela Kristova u zagrebačkom Sopotu.

Mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, predvodit će u nedjelju, 29. ožujka euharistijsko slavlje pete korizmene nedjelje (Glušnica) u Župi Tijela Kristova u Sopotu (Novi Zagreb). Izravni prijenos nedjeljne mise možete pratiti na HTV1 i HR1 u 10 sati.

Laudato TV svakoga dana prenosi svetu misu u 7 sati te Večernju u 18:30 iz Nacionalnoga svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nedjeljno misno slavlje je u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje druge pobožnosti možete pogledati OVDJE.

Ne zaboravljamo ni hrvatske vjernike izvan domovine

Hrvatska katolička misija u Berlinu svakog dana od 18 sati emitira molitvu krunice (petkom križni put) te potom od 18:30 euharistijsko slavlje. Nedjeljom je prijenos organiziran s euharistijskog slavlja koje počinje u 11.30. Prijenos možete pratiti OVDJE.

Hrvatska katolička župa München odlučila je 25. ožujka otvoriti svoj YouTube kanal na kojemu će svi zainteresirani vjernici moći pratiti misu. Od pete korizmene nedjelje pa sve do zajedničkog slavljenja misa s narodom, svake nedjelje će se iz kapele blaženog Alojzija Stepinca izravno prenositi misa putem YouTube kanala Župe. Prvi prijenos mise je u nedjelju 29. ožujka s početkom u 11 sati.

Beogradska nadbiskupija svakog dana u 18 sati prenosi svetu misu putem videolinka na internetskoj stranici nadbiskupije i svojoj Facebook stranici. Sveta misa prenosit će se uživo iz Franjevačke crkve u Novom Sadu radnim danom u 18 sati; subotom u 17:30 na mađarskom, a u 18:30 na hrvatskom te nedjeljom od 8:30 na hrvatskom te od 10:15 na mađarskom. Prijenos možete pratiti OVDJE.

Prijenose uživo tradicionalne latinske mise iz različitih crkvi i u različito vrijeme moguće je pak pronaći OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja