Budi dio naše mreže

Posljednji ispraćaj pjevača Krunoslava Kiće Slabinca bio je u četvrtak na krematoriju Gaj urni na zagrebačkom Mirogoju. Hrvatski pjevač, gitarist i skladatelj Slabinac preminuo je u petak, 13. studenog, u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti.

/ mp

Na posljednjem ispraćaju na Mirogoju bile su i legende hrvatske tamburaške glazbe koji su mu odsvirali posljednje pjesme. Sprovod je organiziran sukladno uputama epidemiologa pa je broj ljudi bio ograničen.

Posljednji ispraćaj pjevača Krunoslava Kiće Slabinca

Pjesmom su se tamburaši oprostili od Krunoslava Kiće Slabinca ispred đakovačke katedrale.

Krunoslav Kićo Slabinac tijekom bogate karijere surađivao je s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Marija Mihaljevića i Arsena Dedića.

Slabinac je dobio nagradu za životno djelo Osječko-baranjske županije, a njegove pjesme stare i nekoliko desetljeća i dalje su veliki hitovi koji se rado pjevaju svakom prilikom.

U svoju diskografiju upisao je više od dvadeset i pet studijskih albuma, gotovo pedeset singl ploča i dvanaest kompilacija. Kićine pjesme, od onih zabavnog karaktera, pa sve do najljepših narodnih i tamburaških skladbi, među kojima su „Kad čujem tambure“, „Hej, bećari“, „Vesela je Šokadija“, „Seoska sam lola“, „Ako zora ne svane“, „Otiš’o je s mirisima jutra“, „Inati se Slavonijo“, „Slavonijo, ja sam tvoje dijete“ i mnoge druge ostat će njegova najveća glazbena ostavština. Njegova kompilacija božićnih pjesama „Christmas with Kićo“ (Svim na zemlji mir, veselje) objavljena prvi put 1983. godine ostat će zapamćena kao najprodavanija božićna kompilacija na ovim prostorima, a njeno reizdanje 2002. godine dosegnulo je platinastu nakladu.

Posljednju kompilaciju „Cvijet čežnje – Kićo Dalmaciji“ Croatia Records objavila je 2017. godine, a na njoj se nalaze njegove uspješnice sa Splitskih festivala. Upravo je na splitskoj pozornici ovoga ljeta na 60. Festivalu zabavne glazbe posljednji put uživo pjevao na retrospektivnoj večeri.

Gostujući na Hrvatskom katoličkom radiju 2006. godine u emisiji “Zašto vjerujem” Krunoslav Kićo Slabinac posvjedočio je koliko mu Bog znači u životu i radu. Više pročitajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja