Budi dio naše mreže

Studentica filozofije Theresa Steiner volontirala je od 6. do 25. kolovoza na "solidarnoj razmjeni" preko Caritasa Biskupije Graz-Seckau u Kući ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Živi u Grazu, gdje sudira i volontira u Caritasovu projektu "Lerncafé".

/ mp

“Caritas je vrlo poznat u Austriji te sam odlučila upravo tamo volontirati i pomoći potrebitima. U projektu Lerncafé sudjeluju djeca od 6 do 15 godina kojima pomažem s domaćim zadaćama i učenjem. Tako volontiram jednom tjedno. Najčešće se radi o djeci čiji materinji jezik nije njemački i trebaju dodatnu pomoć”, kaže Therese, koja je za Kuću ljubavi saznala putem interneta tražeći mjesto na kojemu bi mogla steći iskustvo volontiranja u inozemstvu. Na to ju je poticala velika želja da pomaže onima koji trebaju njezinu pomoć, donosi Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Foto: Ana Badrov

Po dolasku u Zagreb bila je smještena u Caritasovu Kuću za mlade “Da život imaju!” na Trešnjevci, iz koje je svakodnevno odlazila na Savicu u Kuću ljubavi u kojoj je provodila slobodno vrijeme s djecom, osmišljavala igre za njih i pomagala odgajateljima. Njezini dojmovi s volontiranja Caritasu, ali i općenito boravka u Hrvatskoj, bili su izvrsni: “Sve je odlično organizirano, svi su ljubazni i prijateljski raspoloženi i tako su me prihvatili. Djeca su super, kao i hrana. Osjećam se vrlo ugodno volontirajući ovdje. Ljudi su otvoreni, prijateljski nastrojeni, pristojni – ne samo u Caritasu, nego svugdje. Vrlo je lako pričati s njima jer su komunikativni. Oduševljena sam prirodnim ljepotama. Za vikend sam posjetila Jarun i Sljeme koji mi se sviđaju.”

Na upit želi li ponovno volontirati u Kući ljubavi i zašto, Theresa je odgovorila: »Mogu to zamisliti. Zašto? Zato jer je odlično! Djeca su super, pogotovo kako se nose sa svojom situacijom. Srce mi se topi kad vidim kako si međusobno pomažu i kad veća djeca ljuljaju one male na ljuljačkama. Stvarno volim provoditi svoje vrijeme u igri s njima, pogotovo jer znam da radim nešto dobro. Znam koliko je važno da ih netko grli, da se igra s njima, da obraća pažnju na njih. Dobro je znati da uz sve loše što se događa u svijetu, jedna stvar može napraviti razliku, promijeniti stvari na bolje i učiniti svijet ljepšim mjestom.«

Kontakt:

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Kuća za smještaj majki i djece od 0-3 godine »Kuća ljubavi«
Budaševska 20, Zagreb
T – 01 / 240 88 33; M – 098 98 40 594

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja