Budi dio naše mreže

Vi ste volonteri koji rade po ideji Evanđelja, po nadahnuću Duha Svetoga i po primjeru sv. Franje, rekao je okupljenima fra Zlatko Šafarić, duhovnik "Socke".

/ fe

Na godišnjem druženju volontera Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” Rijeka, duhovni asistent “Socke” fra Zlatko Šafarić zahvalio je okupljenima što djeluju vođeni Evanđeljem.

Na početku je pozdravio sve prisutne istaknuvši da je kao župnik djelovao u crkvi Gospe Lurdske od 1973. -1979. Tih je godina fra Zlatko imenovan nacionalnim ravnateljem Apostolata pri uredu mora Jugoslavenske biskupske konferencije za pastoral pomoraca u Jugoslaviji. Naglasio je da je to pozicija od velike važnosti, ali se ništa nije moglo raditi s pomorcima jer im to branila tadašnja vlast, lučkim kapelanima djelovanje nije bilo dozvoljeno.

Ganut ponovnim dolaskom u Rijeku rekao je da je primijetio da se situacija promijenila.

“Sad se može, oni koji imaju smisla, volje i Božjeg dara, mogu raditi”, naglasio je fra Zlatko.

Promotrivši još jednom okupljene kazao je da su oni volonteri koji rade po ideji Evanđelja, po nadahnuću Duha Svetoga i po primjeru sv. Franje. U služenju drugima fra Zlatko vidi Božji dar koji je ostvarenje Evanđelja. To ostvarenje, istaknuo je, vidi svaki put kada dođe tamo gdje se od srca dijeli i pomaže drugome.

“Mi nešto dijelimo, dajemo, ali još više primamo”, rekao je.

U govoru se dotaknuo ljudi koji dolaze ususret volonterima kako bi primili. Primijetio je da ti ljudi, iako se ne znaju evanđeoski zahvaliti, ipak prepoznaju volontere koji se trude ostvariti Evanđelje koje prakticiraju s osmijehom.

Pozvao je volontere da ustraju u tome da svaki susret s drugom osobom bude bit djelovanja, da taj susret bude preobražavajući za potrebitog.

Podsjetimo da je Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete“ projekt Franjevačkog svjetovnog reda koji radi sa siromasima grada Rijeke i okolice. Projekt je započeo 2010. povodom Dana siromaštva kada je pokrenuta prva akcija „Mladi protiv gladi“ kako bi se po principu “jedan učenik jedan proizvod”, prikupile osnovne namirnice koje su se onda dijelile najsiromašnijim građanima.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja