Budi dio naše mreže

Svečani pokornički križni put za nerođene održan je u petak 5. ožujka u Zagrebu ispred župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu.

/ bg

Oko dvije stotine ljudi okupilo se kako bi molili kao zadovoljštinu za nekoliko tisuća pobačaja koji su se izvršili u KB Merkur u zadnjih 30 godina, kao i za tisuće i tisuće pobačaja izvršenih u Hrvatskoj.

Križni put za nerođene u Zagrebu

“Kroz nepunih 30 godina hrvatske države prema službenim statistikama kirurškim namjernim pobačajem ubijeno je više od 170 000 djece u hrvatskim bolnicama. Ovom javnom pokorom za grijehe pobačaja prisjetili smo se i više od 10 000 kirurškim pobačajem namjerno ubijene djece u bolnici Merkur. O broju nezabilježenih kirurških pobačaja i pobačaja abortivnom kontracepcijom i umjetnim oplodnjama mučno je razmišljati, a ovom procesijom molili smo i za svaki tako izgubljen život”, rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik inicijative “40 dana za život”.

Križni put za nerođene u Zagrebu

Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative, zahvalila je i svima koji su pomogli da se križni put održi: “Od srca zahvaljujemo p. Tomislavu Magiću, župniku župe Bezgrješnog Srca Marijina i p. Mislavu Skelinu, župnom vikaru iste župe na savjetima, otvorenosti i što su dopustili da se križni put održi ispred te župe. Također, hvala vlč. Damiru Ocvirku, župniku župe sv. Josipa s Trešnjevke koji je predvodio križni put.”

Križni put za nerođene u Zagrebu

Postaje križnog puta čitali su i predvodili predstavnici i članovi zajednica, udruga i pokreta: Kristova vojska iz Trnovčice, Zajednica mladih župe Dobrog Pastira iz Brestja, Udruga Betlehem Zagreb, članovi OFS-a Sveti Duh i volonteri pučke kuhinje Sveti Duh, predvođeni fra Vilčekom Novačkim, Eho projekt, zajednica Molitva i riječ, Marijanski zavjet za domovinu, Studenti za život i članovi tima inicijative 40 dana za život – Zagreb, koji su također sudjelovali i u organizaciji cijelog križnog puta.

Križni put za nerođene u Zagrebu

Pjesmom je križni put uveličao i muški zbor sastavljen od izvrsnih muških pjevača predvođenih Androm Bojanićem.
“Križni put u kojem smo sudjelovali znak je i Kristove pobjede. Vjerujemo u skorašnju pobjedu kulture života nad kulturom smrti”, zaključio je Ante Čaljkušić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja