Budi dio naše mreže

Vjerne moliteljice grada Zagreba su sestre klarise. Njihova molitvena potpora obuhvaća i domovinu, Crkvu, pojedince, obitelji, svećenike, ali i slušatelje Hrvatskoga katoličkog radija. Uoči početka izgradnje temelja novoga samostana molile su Krunicu Božjega milosrđa na nakane slušatelja i djelatnika HKR-a.

/ Tanja Maleš

Iako se radi o strogo kontemplativnoj zajednici, sestre su dopustile snimanje ove molitve koju će i slušatelji moći pratiti u 15 sati. Kako prema njihovim pravilima postoji granica koju ne smijemo prijeći, ostale su nam ispružene ruke kroz rešetke. No, molitva je pokazala da ništa ne stoji na putu našem duhovnom zajedništvu.

Već smo izvještavali o tome kako je njihov samostan u zagrebačkim Mikulićima stradao u potresima 2020. godine te je u tijeku njegova obnova.

A danas počinje i rad na temeljima.

„Danas počinju pripremni radovi na temeljima samostana. Otkriveno je, naime, da postoji izvor vode koji prodire kroz temelje. Budući da je posljednjih dana bilo dosta kiše, ali i snijega, voda se izlila po građevinskom terenu, te radi kiše i blata nije bilo moguće ništa učiniti”, poručuju sestre.

I dodaju: „Molimo sv. Josipa da moli Isusa za pomoć radnicima, da ih Duh Sveti prosvijetli i Providnost brine za njih kako bismo im mogle dati plaću za rad.”

Detaljnije o obnovi samostana pogledajte ovdje.

Hvala svima koji ćete pomoći svojom dobrotom, a sestre vam uzvraćaju svojom molitvom!

Samostan zagrebačkih klarisa

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja