Budi dio naše mreže

„Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj.” (Psalam 121, 3) Riječi su ovo koje jasno dominiraju u prvim kadrovima nove duhovne pjesme koja ovaj put, u pravo vrijeme, dolazi iz Sisačke biskupije, točnije iz župe u kojoj je do ovog ljeta službovao svećenik čija je zajednica inicirala u Hrvatskoj početak nečega čemu je samo – mogli bismo reći – Nebo granica. Puno je nepoznanica u ovome uvodu? - možda se pitate. Ako se i ne pitate, slobodno nastavak pročitajte:

/ anh

Sve moguće nepoznanice iz uvodnika teksta sada ćemo vam redom razjasniti. Nova pjesma zove se ‘Obrati me’, a autore je na nju inspirirao, upravo, tekst Psalma 121.

Napisali smo, isto tako, da pjesma dolazi ‘u pravo vrijeme’ zato jer su je izvođači objavili niti dva tjedna prije početka 3. Mladi festa u Hrvatskoj.

Župu Voloder, pak, spomenuli smo – čije je zaštitnik sv. Antun Padovanski – jer iz nje dolazi jednako tako puno toga dobrog.

Uz glavne izvođače vrlo poticajne pjesme ‘Obrati me’, a potpisuju se kao ‘After-life’ (hrv. Poslije-života), s njima novu pjesmu izvode ‘Antunova srca’, zbor mladih ove župe Sisačke biskupije.

Do ovoga ljeta, uz to, voloderski župnik bio je vlč. Marijan Štingl, duhovnik Marijine legije – Petrinja, zajednice koja je prije dvije godine oduševljeno prigrlila međugorski Mladi fest.

To im je i karizma, dakako, marijanska, a nakon ljeta sve će u organiziranju ovog festivala mladih biti, vjerujemo, puno lakše iz jednostavnog razloga jer je vlč. Štingl imenovan povjerenikom za pastoral mladih Sisačke biskupije.

Ovo je više nego dobar uvod za poslušati novu pjesmu – koja osvaja kako kadrovima, originalnošću, tako vokalima – no mi ćemo, ipak, donijeti još neke detalje, te molimo za malo dodatno strpljenje:

‘Obrati me’ objavili su dva dana prije svetkovine Velike Gospe, točno u 15 sati, na YouTube kanalu župe Voloder.

Glavni vokal u pjesmi (screenshot YouTubea)

Pjesma je, dakako, autorska sastava „After-life“ čija su većina članova iz župnoga zbora mladih „Antunova srca“.

Pjesmu će predstaviti u rujnu na 9. Festivalu „Svjetlost dolazi“ u Zadru.

Tekst je napisao Kristijan Jalšić; glazbu Ivona Bunčić, (opet) Kristijan Jalšić i Marko Javorski, a aranžmanski su je ‘obogatili’ (opet) Kristijan Jalšić i (opet) Marko Javorski.

Glavni vokal je Ivona Bunčić. Zbor ‘Antunova srca’ čini, barem što se tiče ove izvedbe, jedanaest članova i njihov voditelj je (opet) Kristijan Jalšić.

Zbor mladih ‘Antunova srca’ iz župe Voloder (Foto: Facebook)

Jako puno vrijednih ljudi je još sudjelovalo na ovom projektu sisačkoga pastorala mladih – svi su potpisni ispod pjesme – a na samom kraju su imali potrebu napisati da zahvaljuju svome dosadašnjem župniku na podršci.

Time su naznačili koliko im je ovaj mladi svećenik važan kao podrška u svemu što rade u svojoj maloj župi Voloderu u koji je vlč. Marijan Štingl (o 3. Mladifestu je detaljnije jutros govorio u programu HKR-a) stigao iz Viduševca gdje je kao župnik 2019. godine sa svojim suradnicima iz Marijine legije – podsjećamo – organizirao 1. Mladifest u Hrvatskoj.

Prošle je godine 2. Mladifest isto bio u Petrinji, a sada je vrijeme i za pjesmu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja