Budi dio naše mreže

Budući da je u ponedjeljak imenovan novim apostolskim nuncijem u Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua nazvao je telefonom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i izrazio radost što započinje službu u našoj zemlji. Potom je u ponedjeljak popodne kardinal Bozanić uputio i službenu čestitku novoimenovanom apostolskom nunciju mons. Lingui.

/ mp

Kardinal Bozanić je u videu koji je objavljen na YouTubeu kanalu Zagrebačke nadbiskupije poručio kako je imenovanje novog apostolskog nuncija u Hrvatskoj radosna vijest.

“Čekali smo novog nuncija. Žao nam je što je mons. Giuseppe Pinto zbog bolesti trebao otići iz Hrvatske te smo ostali bez nuncija. Zato je današnje dobivanje novog nuncija važno za Crkvu u Hrvatskoj, hrvatski narod i hrvatsku državu.

Nisam nikad susreo novog nuncija, ali sam se iznenadio kad mi je danas točno u 12.30 zazvonio telefon i pošto sam digao slušalicu s druge strane čuo kako se predstavlja novi nuncij. Imao sam ga prilike pozdraviti uživo preko telefona. Rekao je da je na odmoru u Italiji pa sam ga upitao kad ćemo se vidjeti u Hrvatskoj te je odgovorio vjerojatno polovinom rujna.

Raduje nas da šesti nuncij dolazi iz kraja mons. Giulija Einaudija. U razgovoru sam mu to i rekao te nadodao kako čuvamo dragu uspomenu na mons. Einaudija koji je bio kod nas u teškim vremenima i koji je pokazao veliku blizinu prema Crkvi u Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

Radujemo se i željno ga iščekujemo u Zagrebu kako bi ga mogli ovdje pozdraviti i započeti jedan novi dio povijesti”, poručio je kardinal Bozanić.

Čestitku kardinala Bozanića novoimenovanom apostolskom nunciju mons. Lingui prenosimo u cijelosti:

„Preuzvišeni Gospodine,

s radošću sam primio vijest o Vašem imenovanju za Apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj. Primite moje iskrene i tople čestitke.

Zahvalan sam Papi Franji što Vas je imenovao Predstavnikom Svetog Oca u našoj Zemlji.

Naša je povijest obilježena posebnim vezama zajedništva sa Svetom Stolicom te Vas stoga očekujemo širokog srca.

Već od sada, Preuzvišeni Gospodine, Vašu odgovornu i dragocjenu crkvenu službu u Hrvatskoj povjeravam Bogu Ocu i Kristu njegovom Jedinorođenom Sinu, Uskrslom i Živom među nama.

Preuzvišeni, na Vas i na Vaše novo poslanje zazivam obilje darova Duha Svetoga i zagovor Blažene Djevice Marije.

Radujem se skorom susretu i prilici da Vas i osobno pozdravim u Zagrebu, te koristim prigodu da Vam izrazim osjećaje posebnog poštovanja.

Odani u Gospodinu“

Mons. Giorgio Lingua / Foto: abouna.org

Papa Franjo imenovao je dosadašnjeg apostolskog nuncija u Kubi, naslovnog nadbiskupa Tuscanie mons. Giorgia Lingua novim apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj. Vijest o imenovanju objavljena je 22. srpnja u podne u Rimu i Zagrebu, a možete je u cijelosti pročitajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja