Budi dio naše mreže

Osamdeset šestogodišnji mons. Alojzije Petrović u svom je rodnom Gotalovu, naselju na području Općine Gola, proslavio svećenički dijamantni pir.

/ mk

U povodu proslave blagdana Ivana Krstitelja, zaštitnika crkve u Gotalovu monsinjor Petrović je služio svetu misu u povodu 60. obljetnice svećeništva, a Gotalovčani su mu i ovaj put za veliki jubilej priredili brojna iznenađenja, donosi podravski.hr.

Foto: Podravski.hr

– Najveći dio svojeg svećeničkog služenja proveo sam u dušobrižničkoj službi za Hrvate katolike izvan domovine. Sve te godine bile su na svoj način vrijeme radosti i kušnje, uspjeha i neuspjeha. Božjom milošću mogao sam pobjeđivati sve zapreke i pomagati mnogima da uznapreduju u čestitosti i kao ljudi, kao vjerni katolici i pravi domoljubi. To mi je uvijek davalo utjehu i snagu – kaže Alojzije Petrović.

Foto: Podravski.hr

Foto: Podravski.hr

Slavljenik je podsjetio i kako je njegova mlada misa bila jedina takva u 200 godina postojanja Gotalova i jedini je gotalovečki svećenik. Kao dugogodišnji i angažirani župnik inozemne pastve Alojzije Petrović 2001. godine imenovan je monsinjorom – kapelanom Svetog Oca, a godinu ranije primio je i Zlatnu medalju Varaždinske biskupije uz proslavu 30. obljetnice službovanja u njemačkom Koblenzu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja