Budi dio naše mreže

Toma i Kata Petričević r. Džidžić proslavili su 60. obljetnicu zajedničkog života. Vjenčali su se 29. siječnja 1964. u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu.

/ mk

Toma je radni vijek proveo u Njemačkoj, a Kata se, kao i većina ramskih žena, brinula o obitelji i odgoju djece. Bog im je podario petero djece, tri sina i dvije kćeri, desetero unučadi i troje praunučadi.

Kroz život su prolazili lijepe i izazovne trenutke, no sve je to bilo lakše uz uzajamnu ljubav, razumijevanje i poštovanje. Odvojeni život nije bio nimalo lagan, bio je pun žrtve i odricanja, ali to je dokaz kako ljubav savladava sve prepreke. Nakon povratka u zasluženu mirovinu Toma provodi umirovljeničke dane sa svojom Katom u Jaklićima.

Foto: Katolički tjednik

Obilježavanje dijamantnog pira započelo je svetom misom zahvalnicom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu, u kojoj su prije 60 godina obećali jedno drugom vjernost u dobru i u zlu. Na svetoj misi koju je predvodio njihov sin fra Miljenko Petričević, uz još trojicu svećenika, sudjelovala su djeca, unučad, praunučad, rodbina i prijatelji. Pod misom su svi zajedno zahvalili Bogu za 60 godina braka Tome i Kate te molili Božji blagoslov za preostale godine njihova života.

Djeca su zahvalila Bogu za sve što ime je Bog dao po njihovim roditeljima, od rođenja, odgoja i školovanja, stalne brige i izgovorene molitve.

Foto: Katolički tjednik

Povodom proslave 60. obljetnice braka slavljenicima je uručen posebni blagoslov svetog oca, pape Franje.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno za obiteljskim stolom, prenosi Nedjelja.ba.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja