Budi dio naše mreže

Vjeroučitelj Đakovačko-osječke nadbiskupije Mihael Kelbas iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima priredio je i devetu virtualnu katehezu u nizu.

/ mp/IKA

U opisu svoje virtualne kateheze vjeroučitelj Mihael ističe: “Iako je ljeto, i stanka je sa školskim, vjeronaučnim i katehetskim sadržajima – ipak vam donosimo jednu spontano nastalu LJETNU eKatehezu. U njoj smo razgovarali s Đurđicom Lucić, koordinatoricom Marijinih obroka za Slavoniju. Što su Marijini obroci, kako su nastali, kako se uključiti te o iskustvima boravka u Beninu ispričala je naša sugovornica. Otkrili smo koliko je malo potrebno da se jednom djetetu osigura svakodnevni obrok u školi, čime zapravo mijenjamo sudbinu te djece. Za samo 132 kn – cijelu školsku godinu – jedno dijete ima svaki dan obrok.”

Ostali slični katehetski materijali mogu se pronaći na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije u rubrici Molitveno-katehetski sadržaji.

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava hranjive obroke na mjestu obrazovanja, susreće se s mnogim nesigurnostima i preprekama u svom radu uslijed pandemije koronavirusa. Naime organizacija, koja hrani preko 1.6 milijuna djece svakog školskog dana u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije, susreće se sa zatvaranjem brojnih škola o kojima djeca ovise kako bi primile dnevni obrok.

Unatoč izazovima i nesigurnostima koje je prouzročila pandemija, organizacija naporno radi kako bi realizirala dostavu obroka tamo gdje to ne mogu učiniti na licu mjesta.

Organizacija danas hrani djecu diljem svijeta u obrazovnim ustanovama, a iznos jednog obroka iznosi 132 kn. Podružnica Marijinih obroka u Hrvatskoj pokrenuta je 2009., a danas zahvaljujući podupirateljima hrani preko 13 000 djece u 16 školskih kuhinja. Više o organizaciji možete saznati ovdje. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja