Budi dio naše mreže

Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije postao je dio Hrvatske katoličke mreže koju je osnovala Hrvatska biskupska konferencija. Tim povodom posjetili su njeno sjedište u Zagrebu.

/ mp

Budući da je Katolička crkva prepoznala medije kao sredstvo nove evangelizacije u sklopu Hrvatske katoličke mreže djeluju Informativna katolička agencija (1993.), Hrvatski katolički radio (1997.) i mrežne stranice HKM-a (2018.). Ravnatelj HKM-a je mons. Fabijan Svalina, a glavni urednik Siniša Kovačić.

“Cilj je povećati dosege svih informacija koje imamo. Vrlo često se znam našaliti: Što će vam tolike vijesti i emisije ako nemate korisnike koji će to čuti ili pročitati? Jer kad imate publiku onda možete govoriti i o svom utjecaju. Naš utjecaj bi se trebao povećavati kako se povećavaju dosezi”, poručio je Kovačić.

Kako bi se taj doseg i povećao, potreban je i prostor za informacije.

“Ključna je poruka: Ako vas umore svjetovni mediji s crnim i negativnim vijestima, tu smo mi. Mi smo se odlučili za objavljivanje vijesti s pozitivnim predznakom, koje su poticajne, a nudimo i potpunu i provjerenu informaciju bez utjecaja. Dopuštamo našim korisnicima da sami zaključuju, odnosno mi ne zaključujemo umjesto njih”, objasnio je glavni urednik HKM-a.

Podsjetimo, HKR se prošle godine, 2. srpnja, preselio u novouređene prostore u zgradi Hrvatske biskupske konferencije. HKR je tako nakon 21 godine preseljen sa Šalate na Ksaver u trenutačno najmodernije opremljen radijski prostor u Hrvatskoj.

Informativna katolička agencija 20. rujna 2018. predstavila je svoje novo ruho, a nove mrežne stranice HKM-a dostupne su javnosti od studenog 2018.  Svoji novi vizualni identitet dobio je i HKR za Božić prošle godine.

Više o radu Hrvatske katoličke mreže doznajte u videu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja