Budi dio naše mreže

U okolici Vodica u popodnevnim satima izbio je požar koji se počeo širiti prema Zatonu, a situaciju koja je sada već prilično ozbiljna za Šibenski portal komentirao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

/ md

Požar koji se od podneva sa Mrdakovice proširio na područje Zatona i Rasline i dalje nije pod kontrolom, a pred vatrogascima je duga noć, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za Šibenski portal. Stanje na požarištu je iznimno teško, vjetar je i dalje jak, a vatra je zahvatila borove između kuća. Na požaru je trenutno angažirano oko 150 vatrogasaca.

“Od 11.30 kad su dignute sve snage požar se brzo raširio. Ima dosta oštećenih kuća koje su nagorjele, a neke su izgorjele. Nemamo pod kontrolom požar, vegetacija je gusta, na tisuće poljskih kućica u kompletnom prostoru, jedan dio njih je stradao. Prioritet je zaustaviti buktinju koja ide kao u klinovima, tu se u toku današnjeg dana smjer vjetra promijenio jedno 50 puta. Kanaderi koji su tu radili, vjetar, turbulencije, nisu mogli zračnim putem pristupiti Raslini. Pred nama je duga noć, a vidjet ćemo kako će se sve to razvijati. Sama fronta požara ide dosta brzo” kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

Na požaru kod Zatona trenutno je angažirano oko 150 vatrogasaca. Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u pripravnost su stavljeni vatrogasci iz Primorsko-goranske i Karlovačke županije, a upućeno je i 25 vojnika na čuvanje požarišta u Raslini kao i pripadnici Ličko-senjske županije s vozilila i opremom. Požar je zahvatio dio kuća i vozila, a puše jaka tramuntana koja otežava gašenje. Vatrogasci i zračne snage nastavljaju braniti objekte.

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Foto: Marko Picek / PIXSELL

Foto: Marko Picek / PIXSELL

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja