Budi dio naše mreže

Nacionalni "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" održat će se u subotu u tri grada Zagreba, Splitu i Zadru pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“. Tim povodom u programu Hrvatskog katoličkog radija od 9.50 bit će posebna emisija koju će voditi i urediti urednica Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić.

/ mp

Iz tri grada naši reporteri javljat će se u program HKR-a sa svojim sugovornicima. Tako će u Zagrebu “Hod za život” pratiti Ante Peran i Ante Novak, u Zadru Eni Turkalj, a u Splitu Kristina Bitanga.

Ovom prilikom vas pozivamo da nam šaljete svoje fotografije, video-snimke i komentare s “Hoda za života” u inbox na Facebook profil Hrvatskog katoličkog radija. Radujemo se vašim osvrtima na “Hod za život”!

Četvrti “Hod za život” u Zagrebu u subotu počinje okupljanjem u 10 sati na Zrinjevcu odakle se kreće Praškom preko Trga bana Jelačića Ilicom, Mesničkom, Strossmayerovim šetalištem, Ćirilometodskom do Trga sv. Marka na kojem se priređuje zabavno-glazbeni programa na kojem će nastupiti i Marko Perković Thompson. Ove godine prvi put se vijore zastave “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku” na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskoga narodnog kazališta i na Tomislavovu trgu u Zagrebu, a u subotu zastave “Hoda za život” vijorit će se i na glavnom zagrebačkom trgu i fontane će biti oslikane logom ovogodišnjeg Hoda.

“Hod za život” u Splitu u subotu počinje okupljanjem na Rivi u 10.30 sati i kreće se prema Zapadnoj obali prema Zvončacu na kojem će biti organiziran interaktivni i zabavni sadržaj. U Splitu se “Hod za život” ove godine održava treći put.

Prvi “Hod za život” u Zadru u subotu počinje okupljanjem u 10 sati na Obali kneza Branimira 10 (kod mosta). Povorka se kreće preko Gradskog mosta prema Narodnom trgu, gdje će skrenuti u Široku ulicu i nastaviti prema Forumu gdje se održava prigodni program u kojem će između ostaloga pjevati Tomislav Bralić.

“Hod za život” je miroljubivi hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji kojim se želi osvijestiti da život počinje začećem i da ga se treba štititi u svim njegovim fazama, sve do prirodne smrti. Hod objedinjuje sve građane, od vjernika različitih vjeroispovijesti do ateista i agnostika, kojima je cilj da se prema životu prije rođenja odnosimo kao i prema životu nakon te da se pokaže da svaki građanin ima pravo na svoju riječ i mjesto u društvenim strukturama, ističu organizatori.

Prošlu subotu održao se “Hod za život” u još dva grada, prvi je put organiziran u Osijeku i drugi put u Rijeci.

Više informacija doznajte na mrežnoj stranici inicijative www.hodzazivot.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja