Budi dio naše mreže

Jedno od najmlađih sveučilišta otvara svoja vrata

Nakon što su 2016. godine promovirani prvi magistri Odjela za povijest, Hrvatsko katoličko sveučilište nastavlja biti mjesto stjecanja različitih znanja i vještina u službi osobe, hrvatskog društva i Crkve.

/ fe

Hrvatsko katoličko sveučilište u četvrtak 9. svibnja otvara svoja vrata posjetiteljima. Svi budući i trenutni studenti koji žele razviti svoje talente i iskoristiti potencijal profesionalnog razvoja, pozvani su da sudjeluju u programima koje su pripremili profesori i studenti na Odjelima Sveučilišta.

Vrijednosti HKS-a prepoznaju se u:

Razvoju cjelovite osobe – na temelju katoličke baštine, odgoja, studija i znanja odgajaju se osobnosti koje su spremne odgovorno djelovati u društvu i Crkvi.

Katoličkom identitetu – smatra se da katolički identitet nije prepreka, nego obogaćenje i usmjeravanje znanstvenog, istraživačkog i sveučilišnog rada prema širim obzorjima istine.

Integritetu – riječi i djela odraz su pouzdanosti, poštenja i istine.

Postignućima – očekuje se izvrsnost svakog pojedinca i cjelokupne sveučilišne zajednice u postizanju zadanih ciljeva.

Ulaganju – neprestano ulaganje u Sveučilište kako bi se mladim ljudima pružila što bolju prilika da ostvare svoje životne težnje.

Razboritosti – znanje i mudrost, sloboda i istina, ljubav i razum.

Podsjetimo, da je Hrvatsko katoličko sveučilište jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta. Utemeljeno je 3. lipnja 2006. godine Dekretom o osnivanju Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa sjedištem u Zagrebu br. 1273/2006. kardinala Josipa Bozanića. Sveučilište se danas može pohvaliti s pet profesionalnih odjela: za povijest, sociologiju, psihologiju, sestrinstvo i komunikologiju.

Svi posjetitelji sudjelovat će u različitim kvizovima, okušati se u pisanju vijesti, upoznati (ne)poznate Hrvate, a predviđeno je i sudjelovanje u nastavi u sklopu poslijepodnevnog razgledavanja Kampusa.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja