Budi dio naše mreže

Nakon što su 2016. godine promovirani prvi magistri Odjela za povijest, Hrvatsko katoličko sveučilište nastavlja biti mjesto stjecanja različitih znanja i vještina u službi osobe, hrvatskog društva i Crkve.

/ fe

Hrvatsko katoličko sveučilište u četvrtak 9. svibnja otvara svoja vrata posjetiteljima. Svi budući i trenutni studenti koji žele razviti svoje talente i iskoristiti potencijal profesionalnog razvoja, pozvani su da sudjeluju u programima koje su pripremili profesori i studenti na Odjelima Sveučilišta.

Vrijednosti HKS-a prepoznaju se u:

Razvoju cjelovite osobe – na temelju katoličke baštine, odgoja, studija i znanja odgajaju se osobnosti koje su spremne odgovorno djelovati u društvu i Crkvi.

Katoličkom identitetu – smatra se da katolički identitet nije prepreka, nego obogaćenje i usmjeravanje znanstvenog, istraživačkog i sveučilišnog rada prema širim obzorjima istine.

Integritetu – riječi i djela odraz su pouzdanosti, poštenja i istine.

Postignućima – očekuje se izvrsnost svakog pojedinca i cjelokupne sveučilišne zajednice u postizanju zadanih ciljeva.

Ulaganju – neprestano ulaganje u Sveučilište kako bi se mladim ljudima pružila što bolju prilika da ostvare svoje životne težnje.

Razboritosti – znanje i mudrost, sloboda i istina, ljubav i razum.

Podsjetimo, da je Hrvatsko katoličko sveučilište jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta. Utemeljeno je 3. lipnja 2006. godine Dekretom o osnivanju Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa sjedištem u Zagrebu br. 1273/2006. kardinala Josipa Bozanića. Sveučilište se danas može pohvaliti s pet profesionalnih odjela: za povijest, sociologiju, psihologiju, sestrinstvo i komunikologiju.

Svi posjetitelji sudjelovat će u različitim kvizovima, okušati se u pisanju vijesti, upoznati (ne)poznate Hrvate, a predviđeno je i sudjelovanje u nastavi u sklopu poslijepodnevnog razgledavanja Kampusa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja