Budi dio naše mreže

Pandemija koronavirusa zatvorila je ljude u domove zbog čega se manje druže i komuniciraju te se povlače u sebe razmišljajući o teškoćama koje su ih zadesile. Kako bi se usmjerili na pozitivno, glavna urednica portala "Treća dob" i sociologinja Sandra Vukušić pokrenula je projekt online druženja umirovljenika.

/ at

Kako bi se, barem na kratko, ljudi vratili pozitivnim mislima iz “Treće dobi HRVATSKA” odlučili su pokrenuti projekt online druženja umirovljenika na kojima će razgovarati o raznim temama, igrati se, plesati i pjevati.

Druženja će voditi glavna urednica portala “Treća dob“, sociologinja Sandra Vukušić, preko aplikacije Zoom. Riječ je o aplikaciji koju možete instalirati na svojim stolnim ili prijenosnim računalima, ali i mobitelima. Instalacija i stvaranje korisničkog računa traju svega nekoliko minuta. Druženja će se odvijati preko video poziva na spomenutoj aplikaciji te je predviđeno prisustvo po desetak ljudi. Druženja su neobvezujuća te se možete priključiti video pozivu i otići iz njega kad god želite.

Namjera internetskih okupljanja je pomoći starijima, koji su ugroženi i ne mogu se družiti sa svojim voljenima, da odvrate misli od negativnosti u dobroj atmosferi otvorenoj svima.

Oni koji su zainteresirani za druženje mogu se javiti urednici Vukušić: “Mi smo vam olakšali pristup i šaljemo vam samo link kojega trebate kliknuti ne bili odmah sudjelovali u druženju.”

Svako online druženje bit će obilježeno određenom temom. Tako će zainteresirani moći razgovarati primjerice o savjetima u organizaciji doma, o zdravstvenim savjetima, uređivanju vrta ili kuhanju, ili će se pak osmisliti i igrati neka igra.  Osim s voditeljicom druženja, svi mogu razgovarati i međusobno o raznim temama – o svemu onome o čemu su razgovarali sa svojim prijateljima i poznanicima prije nego što je nastupila praksa socijalnog distanciranja.

Jedino o čemu nije planirano razgovarati jest pandemija jer je namjera ovih “okupljanja” odvratiti misli od negativnosti te se posvetiti pozitivnoj atmosferi. “Ne želimo dozvoliti ovoj pandemiji i samoći koju je ona izazvala da nas obuzmu, mi smo našli način kako ostvariti socijalni kontakt, a pritom ostati zaštićen i siguran. Želimo se zabaviti i spojiti umirovljenike iz svih gradova u Hrvatskoj. Jedina želja nam je da se svi osjećaju dobro i da znaju da nisu sami”, navode iz uredništva “Treće dobi”.

Ako ste zainteresirani za ovo “druženje” možete se javiti na e-mail: urednistvo@trecadob.com ili poslati poruku preko Facebook stranice “Treće dobi – ovdje.

Urednica Vukušić je objavila i video u kojem govori više o ovoj platformi i želji za pomaganjem starijima:

https://www.facebook.com/100009182144836/videos/2531453037170743/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja