Budi dio naše mreže

Hrvatski Caritas predstavio je u utorak promotivno-humanitarnu akciju "Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno", u sklopu koje će se u subotu održati prigodna prodaja božićnih drvaca. Programom "Za 1000 radosti", ove godine naslovljenim "Pomažemo zajedno", Hrvatski Caritas, tijekom cijele godine – a u predbožićno vrijeme napose - u zajedništvu sa svim biskupijskim caritasima te mrežom župnih caritasa, diljem naše domovine nastoji pokrenuti ljude na pomoć obiteljima nezaposlenih, višečlanim obiteljima, braniteljskim obiteljima, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan, onima koje dugotrajna teška ekonomska situacija najbolnije pogađa.

/ mp

U godini obilježavanja svoje 25. obljetnice djelovanja pod imenom Hrvatski Caritas akcijom “Za 1000 radosti” želi se poručiti da smo pozvani pomagati zajedno: Hrvatski Caritas, i župni caritasi, i pojedinci, i umirovljenici, i djeca, i mladež, i nad/biskupijski caritasi, i udruge, i tijela javne vlasti, i sportska društva i obrtnici i poduzetnici.

Akcija “Za 1000 radosti” provodi se već 17 godina u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom. U sklopu te akcije održat će se i prodaja božićnih drvaca s korijenjem ovu subotu od 8 do 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje će biti ponuđeno oko 250 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke. Svaki kupac može dati i više od popularne cijene koja će biti predložena, jer time izravno pomaže siromašnim obiteljima.

Volonteri Hrvatskog Caritasa, članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i FRAMA-e, studentice i studenti zagrebačkoga sveučilišta, pomagat će Zagrepčankama i Zagrepčanima da izaberu božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva a, za one kojima je to nužno, organiziran je – zahvaljujući potpori Caritasove mreže (Zagreb, Sisak, Sv. Antun), Hrvatskoga Crvenog križa, SKAC-a, URIHO-a, Vrtnog centra Šestine – besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski Caritas će na prigodnim štandovima nuditi i svoje promotivne materijale: narukvice, privjeske i kartice, a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima.

U akciji na Trgu bana Jelačića kao gosti-podupiratelji-promotori sudjelovat će Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, i Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i sopcijalnu politiku, a očekuju se i predstavnici Ministarstva znanosti i Grada Zagreba.

Tijekom višesatnog programa, uz ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svalinu i predstavnike Hrvatskih šuma, Zagrepčanke i Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati Tanja Popec, urednica i voditeljica na Hrvatskom katoličkom radiju.

Građani i tvrtke akciji “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno”, odnosno pomoći najsiromašnijim obiteljima, mogu pridonijeti pozivom na donacijski telefon 060 9010 te donacijom proizvoda ili usluga Hrvatskom Caritasu.

Darujući u akciji “Za 1000 radosti” i “Nedjelja Caritasa” koja se obilježava na treću nedjelju došašća mogu se obradovati mnogi. Prikupljenim novčanim sredstvima dosegnut će se siromašne obitelji diljem Hrvatske – pomažući solidarno i zajedno.

Program obilježavanja 25. obljetnice Hrvatskog Caritasa zaokružit će prijenos mise na Hrvatskom katoličkom radiju i Prvom programu HTV-a na treću nedjelju došašća s početkom u 10 sati iz vukovarske župe Sv. Filipa i Jakova. Svečano misno slavlje predvodit će predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz koncelebraciju ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svaline uz sudjelovanje djelatnika, volontera i korisnika Caritasa s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja