Budi dio naše mreže

Jubilarna 20. u nizu akcija Caritasa Slavonskobrodskih dekanata „Sto kubika toplih iskrica“ u kojoj se prikuplja novac za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima i samcima s područja četiriju dekanata: Slavonskobrodskog, Garčinskog, VelikoKopaničkog i Sibinjskog deknata kao i dosadašanjih godina započinje u ovom mjesecu listopadu.

/ dz

Na koga je sve usmjerena ova vrijedna Caritasova akcija, do kada traje i kako se ljudi mogu uključiti i pomoći potrebitima doznali smo od povjerenika slavonskobrodskog Caritasa vlč. Krunoslava Karasa, župnika brodske župe Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju.

“Akcija započinje u mjesecu listopadu, a završava na svetkovinu Svih svetih misom u 11 sati na gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Milostinja koja se prikupi na toj misi namijenjena je za potrebe navedene akcije. Pozivaju se svi vjernici i građani dobre volje koji se žele uključiti da svoj dar donesu u Caritas svoje župe ili direktnom uplatom svoga dara na žiro račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Obitelji koje se prijavljuju za navedene akciju trebaju dostaviti ime i prezime, adresu, broj članova kućanstva te obvezno OIB u svoj župni ured uz preporuku župnika. Također, molimo da obitelji koje se prijavljuju za navedenu akciju ne budu korisnici drugih oblika pomoći za ogrjev, socijalnih i drugih institucija”, rekao je vlč. Krunoslav Karas.

Kao i u dosadašnjim, i u ovogodišnju akciju mogu se uključiti osnovne i srednje škole grada Slavonskog Broda kako bi djecu i mlade animirale na solidarnost prema onima koji se nalaze u poteškoćama. Uz sve župe ovoga dekanata pozvane su i tvrtke s područja Slavonskog Broda kao i svi potencijalni donatori da svoj doprinos uplate na žiro račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. IBAN donosimo u nastavku teksta.

IBAN je HR6123400091110046082
poziv na broj: 35000
s naznakom: „akcija-za drva“

Ogrjev/Unsplah

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja