Budi dio naše mreže

Kapela na Glavnom kolodvoru u Zagrebu otvorena je 1994. godine u čast dolaska sv. Ivana Pavla II., a sada je napokon dočekala i svoje uređenje.

/ im

Kapela na Glavnom kolodvoru u Zagrebu otvorena je 1994. godine u čast dolaska sv. Ivana Pavla II. kao jedan vidljivi znak ljubavi prema Bogu i Mariji, a ponajviše za svjedočanstvo vjere svakom putniku prolazniku.

Kazali su kako je kroz ovih 28 godina kroz nju proteklo mnogo različitih ljudi slomljenih, očajnih, tužnih, zahvalnih. “Bila je kao zaklon nekom beskućniku, kao utjeha nekom bolesniku. Stajala je ta kapela i kada su neke strukture društva pozivale da se skloni, a evo je i danas, kao tvrđava Božja i svjetlo svijeta na mjestu gdje je najpotrebnija. Na rubnom i tamnom mjestu. Kolodvoru. Iz te malene kapele poteklo je more milosti kroz Hrvatsku, mnoge pobožnosti i letci došli su do potrebitih domova. Rijeka ljubavi razlila se sa tog malog mjesta”, napisali su u objavi.

Bila je kao zaklon nekom beskućniku, kao utjeha nekom bolesniku.

A zašto su se odlučili urediti tu kapelu rekli su: “Na srce nam je došlo da uredimo taj prostor koje je vrijeme malo nagrizlo. U dogovoru sa g. Živkovićem koji svih ovih 28 godina brine da uvijek ima dovoljno letaka u kapeli i da se širi Kraljevstvo na zemlji, taj topli i predragi obiteljski čovjek, otac šestoro djece i djed 26 unučadi pristao je na našu molbu. Betlehem sa ekipom iz inicijative 40 dana za život je jučer uredio taj sveti prostor. Neka još narednih 30g teče milost u srca prolaznika! Jučer smo svjedočili da je takvih mnogo, koji zastanu, poklone se i u vrevi i gužvi užurbanog svijeta stave znak Križa na čelo i izmole Zdravo Mariju! Zastanite i vi”.


Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja