Budi dio naše mreže

Potres u Zagrebu 22. ožujka oštetio je brojne stanove u centru. Tako je uništio i stan učitelja glazbene teorije Tihomira Petrovića.

/ Marija Pandžić

Petrović je rođen 1951., a život je proveo u centru Zagreba. Kako bi prikupio potreban novac za obnovu stana, umirovljeni učitelj glazbe prodaje svoju zbirku ploča, knjiga i notnih zapisa.

“Život sam proveo poučavajući glazbu. Kako bih to uspješno mogao napraviti zbog onih koje to zanima, morao sam se opskrbiti knjigama, pločama i notnim zapisima. Za nužnu obnovu stana u Palmotićevoj trebam osloboditi stan mnogobrojnih kutija s pločama i CD-ima, a usput mi je potreban i novac. Zbog nametnutih okolnosti moram reducirati količinu stvari u stanu. Naime, obnovi stana ne može se pristupiti zbog težini kutija.

Odlučio sam se stoga na prodajnu izložbu, što se vani naziva ‘garage sale’. Sve je dostupno. Veselit ću ako zainteresirani dođu u Palmotićevu 2, na drugi kat, i kupe ono što ih zanima, dobrodošli su danas cijeli dan. Akcija je u tijeku. Prodajem i knjige, ne samo vezano za glazbu već sve ono što bi intelektualce moglo zanimati. U četvrtak sam prodao dosta toga, ali i danas nastavljam s prodajom s nižim cijenama”, istaknuo je Petrović u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Umirovljeni glazbeni učitelj potres nije doživio u Zagrebu, budući da je zbog pandemije koronavirusa napustio stan i bio je dva mjeseca u Gorskom kotaru.

“Imam dvoje divne djece koji su sve očistili i namještaj okupili na jednom mjestu kako bi se oštećenja mogla uočiti. Sva tri zida jako su oštećena te je šok nakon povratka bio golem”, nadodao je naš sugovornik.

MUSIC BLACK (THEORY) FRIDAY
Danas nije običan hladan kišni petak; danas je MUSIC BLACK (THEORY) FRIDAY – Glazbeni…

Objavljuje Tihomir PetrovićPetak, 17. srpnja 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja