Budi dio naše mreže

U organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda i Udruge Ekosspiritus te pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije u subotu 8. listopada održat će se 70. planinarski križni put.

/ mp/IKA

Ovim pohodom obilježit će se 35 godina postojanja ove pobožnosti, koja je obilježila živote mnogih sudionika, posebno mladih, diljem naše domovine.

Sudionici će hodati za križem pod geslom „Jeli su i nasitili se. A od preteklih ulomaka odniješe sedam košara.“ (Mk 8,8) te tako podsjetiti na sve plodove kojima je PKP urodio kroz protekle godine.

Hodat će Samoborskim gorjem, gdje je u jesen 1987. godine sve započelo i to u dvije skupine: sudionici Udruge Ekosspiritus na trasi Vrhovčak – Cerina – Samobor, a sudionici Planinarske bratovštine sv. Bernarda na trasi Noršić Selo – Veliki Lovnik – Samobor.

Obje skupine sastat će se u Samoboru kod kapele sv. Mihalja te nastaviti zajedno do župne crkve sv. Anastazije, gdje će u 19.00 sati završno euharistijsko slavlje predvoditi pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja