Budi dio naše mreže

Riječka nadbiskupija i Akademsko katoličko društvo "Jeronim" u subotu, 20. ožujka, organizira 17. riječki planinarski križni put. Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja pobožnost neće se održati na način kako je to do sada bilo uobičajeno, nego će stazu propješačiti predstavnici zajednica i udruga pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

/ mp

Ovogodišnji Riječki planinarski križni put posvećen je Godini sv. Josipa. Tekst je pripremila vjeroučiteljica i katehistica Maja Šimičić Roksandić i bit će dostupan na službenoj mrežnoj kao i Facebook stranici Riječke nadbiskupije. Organizatori pozivaju vjernike da one koji će toga dana proći stazu od katedrale sv. Vida do Velog vrha, prate molitvama u svojim župnim zajednicama i domovima.

Članovi Organizacijskog odbora ističu da će putem kojim su hodale generacije vjernika nositi molitve svih koji neće moći sudjelovati u Riječkom planinarskom križnom putu. Molit će se i za sve oboljele i umrle od COVID-19, kao i završetak pandemije koronavirusa.

Tekst 17. riječkog planinarskog križnog puta bit će snimljen te će od Nedjelje Muke Gospodnje biti dostupan na Youtube kanalu i Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja