Budi dio naše mreže

U župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku u utorak, 8. lipnja održan je susret pod temom "Život, dakle, biraj! – blagoslovi i posljedice odnosa prema životu", o kojoj je progovorila voditeljica programa "Oprostom oslobođene", Lidija Dugan. Uvodnu molitvu predvodio je studentski kapelan vlč. Mario Žigman.

/ mp/IKA

Na samom početku izlagačica je ispričala put osnivanja programa “Oprostom oslobođene”. Kao jednoj od koordinatorica udruge „40 dana za život“ koja skrbi o ženama koje su rodile, ali su u teškim životnim uvjetima te o njihovoj djeci, ali i koja se bori za spas svakog ljudskog života, nametalo joj se pitanje kako pomoći onim ženama koje su se odlučile na pobačaj ili je on uslijedio prirodno. Progovorila je o svojim borbama i sumnjama u vlastite sposobnosti, ali i o tome kako je u konačnici prepustila Gospodinu da on vodi. 

U drugom dijelu govorila je o posljedicama koje pobačaj izaziva kod žena. Od problema depresije, napada panike, strahova, bolova i razvoja raznih bolesti do onih koji su korijen svega, boli i izranjenosti srca i duše. Brojna su i svjedočanstva koja je prenijela okupljenima od žena s kojima se susrela i koje su prošle kroz program. Unutar programa žene razgovaraju o svojim ranama i  okolnostima koje su ih dovele do toga da se odluče na pobačaj. Prateći u svemu Sveto pismo, one se oslobađaju, a Gospodin iscjeljuje. Izlaganje je završila čitanjem ulomka iz Svetog pisma (Pnz 30, 15-20) nakon čega je uslijedilo euharistijsko klanjanje koje je predvodio vlč. Žigman.

Program “Oprostom oslobođene”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja