Budi dio naše mreže

Središnje obilježavanje Dana HV-a bit će u nedjelju kada će na zagrebačkom Mirogoju biti položeni vijenci, u Domu HV-a održat će se svečana akademija, a u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu bit će služena sveta misa.

/ dp

Svetom misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, svečanim akademijama, te dodjelama odličja i promaknuća, u Hrvatskoj je počelo višednevno obilježavanje 32. obljetnice ustroja Hrvatske vojske. Spomen je to na događanja iz sada već davne 1991. kao i na prvu smotru Zbora narodne garde na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu.

Dan Oružanih snaga na Pantovčaku obilježit će se svečanim prijemom na kojem je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručio odlikovanja, promaknuća, činove i pohvale pripadnicima Oružanih snaga. Svečano je danas bilo i u vojarni stožernog generala Petra Stipetića u Karlovcu, gdje su uručena promaknuća, pohvale i nagrade, a tamo je bio i ministar obrane Mario Banožić.

U Splitu je, pak, u tijeku Dan otvorenih vrata Hrvatske ratne mornarice, a građani imaju mogućnost razgledavanja ratnih brodova. Inače, središnje obilježavanje Dana Hrvatske vojske bit će u nedjelju kada će na zagrebačkom Mirogoju biti položeni vijenci, u Domu HV-a održat će se svečana akademija, a u crkvi Sveta Mati bit će služena sveta misa. Također, na zagrebačkom će se Jarunu održati i cjelodnevna izložba vojne opreme i naoružanja.

Stvaranje jedinstvene i organizirane Hrvatske vojske bio preduvjet za buduće vojne akcije i operacije kojim su obranjena napadnuta hrvatska područja čime je okončan Domovinski rat. Prilika je to i za spomen i odavanje počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja