Budi dio naše mreže

Tribinu pod nazivom: "Vukovarska bolnica 1991. - pouka čovječnosti", koja će se povodom 30. obljetnice masakra hrvatskih policajaca u Borovu Selu i početka rada Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima, održati u nedjelju 2. svibnja, u hotelu "Lav" u Vukovaru, najavio je dopredsjednik Udruge "Za Vukovar" Damir Luka Saftić u HKR-ovoj emisiji "Aktualno" u četvrtak, 15. travnja. Kako je rekao Saftić, ova tribina znak je ljubavi prema Vukovaru i njegovim hrabrim ljudima, braniteljima Vukovara, njegovim stanovnicima koji su ostali do kraja te 1991., od iznemogle starice do djeteta u skloništu i zdravstvenim djelatnicima bolnice, koji su svojim primjerom poučili etičnosti, dosljednosti u obrani ideala, čovječnosti, hrabrosti i domoljublju.

/ mp

Na tribini će gostovati:

  • dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Medicinskog centra Vukovar 1991. i sadašnja ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar (NMB Vukovar),
  • dr. Zoran Aleksijević, kirurg u Vukovarskoj bolnici 1991., voditelj Odjela kirurgije, pomoćnik ravnateljice NMB Vukovar,
  • prof. Agneza Aleksijević, medicinska sestra-stažistica u vukovarskoj bolnici 1991., pomoćnica ravnateljice NMB Vukovar, profesorica na Veleučilištu Vukovar
  • Siniša Đurić, svjedok života u Vukovarskoj bolnici kao 7-godišnje dijete ranjenog hrvatskog branitelja i majke medicinske sestre.

Nositelj ovog projekta je Udruga “Za Vukovar” iz Zagreba, nestranačka i dragovoljna organizacija koja okuplja poštovatelje herojskog grada Vukovara, većinom mlade, ali i branitelje.

Udruga “Za Vukovar”

Žrtva Vukovara nikad ne smije biti zaboravljena jer je upravo ta žrtva iznijela hrvatsku samostalnost.

“Vukovar je za nas simbol hrvatskog zajedništva, simbol patnje i nade. Taj grad najupečatljiviji je simbol etičnosti. Žrtva Vukovara nikad ne smije biti zaboravljena jer je upravo ta žrtva iznijela hrvatsku samostalnost. Tribina je još jedan način kako bismo obilježili žrtvu Vukovara. Tribina će biti održana u Vukovara, ali zbog epidemioloških mjera u dvorani će biti samo 25 ljudi. Cijela snimka tribine će biti dostupna na Youtube kanalu Udruge ‘Za Vukovar’ nekoliko dana poslije”, istaknuo je Saftić.

Udruga je i organizator sportske priredbe “Akcija biciklom za Vukovar” (Zagreb-Vukovar, od 14. studenog do 18. studenog) već devet godina te “Akcije darivanja krvi” za Vukovarsku bolnicu, koje se realiziraju uz pomoć dobrih ljudi, jedinica lokalne samouprave, udruga i pojedinaca diljem Slavonije, kao i Grada Zagreba.

“Mi svojom biciklističkom akcijom i malom žrtvom izmamimo svake godine osmijeh na lice braniteljima, a posebno Vukovarcima. Njima je važno što mi obilježavamo žrtvu toga grada. Tribina je upravo još jedan način da odamo počast Vukovaru i Vukovarskoj bolnici”, poručio je Saftić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja